Beslissingsduel om titel eerste klasse

Een spelmoment tijdens de zaterdag gespeelde wedstrijd tussen Voorwaarts en Amardeep. De ploegen hielden elkaar met 1-1 in bedwang. (Foto: Regillio Derby)

Voorwaarts is woedend op de arbitrale leiding van het zaterdag gespeelde duel tegen Papatam. De ploeg had zich voorbereid om het kampioenschap in de eerste klasse te vieren, maar de bezoekers gooien met een 1-1 gelijkspel roet in het eten. De brassband die buiten het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion stond te wachten, moest onverrichterzake terugkeren, terwijl de versierselen, vlaggen en in het geel gestoken supporters voor niemendal bleken. Alles leek in kannen en kruiken en het was wachten was op het eindresultaat van de ontmoeting. Maar de ploegen kwamen niet verder dan 1-1, wat betekent dat Voorwaarts in een beslissingsduel met Deva Boys zal moeten uitmaken wie zich kampioen van de eerste klasse mag noemen.

Het feest ontbrak na de wedstrijden, maar niet de scheldkanonnade naar het hoofd van de arbiter en spelers die hem te lijf wilden gaan. De officials van Voorwaarts wisten nog net te voorkomen dat ook supporters zich met de situatie gingen bemoeien. Tijdens dit alles bleek de politie spoorloos.
Het was Papatam dat eerst op voorsprong kwam via Gieto Soppienie, maar Toshiro Homoet hield met zijn gelijkmaker Voorwaarts in de race om het kampioenschap.
Voorwaarts-coach Werner Blackson stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken.
“We hebben niet gekregen wat we wilden. We hadden allemaal de overwinning gewild maar het is uitgebleven.” Hij weet het gelijkspel aan een samenloop van omstandigheden. Blackson sprak van “een beetje druk op de jongens” en “partijdigheid van de arbiter”. De oefenmeester benadrukte dat hij niet makkelijk over arbiters praat, maar het was voor hem overduidelijk dat de arbiter Voorwaarts benadeeld heeft. Blackson: “Het is schandalig wat we hebben moeten ervaren en moeten nu proberen hiermee om te gaan”
Deva Boys dat met 7-0 won van Amardeep, komt net als Voorwaarts op 51 punten, waardoor er een beslissingsduel nodig is om de kampioen te bepalen.

door Ivan Summerville

More
articles