Jogi moet partijleiding in Saramacca overdragen

VHP parlementariër, Mahinder Jogi die thans de leiding van de VHP in het voormelde district heeft, zal binnenkort haar aan iemand anders moeten overdragen. Dat zegt VHP voorzitter, Chandrikapersad Santokhi aan ons. Dit heeft te maken met problemen in de privésfeer van de parlementariër, waarbij er ook sprake is van een situatie, waarbij een elektriciën Kishan Gangadien aangifte heeft gedaan tegen de parlementariër en Jogi op zijn beurt ook aangifte deed tegen Gangadien.

Jogi deed aangifte, nadat Gangadien naar de politie was gestapt en aangifte deed wegens vermeende intimidatie en bedreiging. In deze zaak zijn ook twee militairen betrokken, die zouden hebben gehandeld in opdracht van minister Ronni Benschop van Defensie. Jogi heeft de minister ingeschakeld om te bemiddelen in het conflict dat hij heeft met Gangadien, die een elektrische installatie voor hem moest aanleggen.

Uiteindelijk kwam de politie erbij en heeft Jogi een deel van zijn installatie materiaal kunnen terugkrijgen.

Volgens Santokhi waren er contra’s en pro’s ten aanzien van Jogi en de coördinatie van de VHP in Saramacca. Uiteindelijk is besloten dat hij geen coördinator meer is maar dat hij wel mee mag op de kandidatenlijst van de VHP voor de te houden bestuursverkiezingen op 3 juli aanstaande.

“Er zijn afspraken met Jogi gemaakt. Hij voert een goede oppositie en hij heeft altijd een goede bijdrage geleverd in het parlement. Gelet op het feit, dat het niet om een zaak gaat die met de partij te maken heeft maar met een privézaak, is besloten hem toch mee te nemen op de verkiezingslijst.”

Voor wat de samenstelling van de lijst betreft die aangevoerd wordt door Santokhi, geeft de politicus aan, dat het hoofdbestuur na 3 juli voor 60% vernieuwd zal worden. Een groot deel van het huidige bestuur zal plaats maken voor andere leden van de partij, terwijl de huidige leden die niet meer in het hoofdbestuur zullen zijn met andere functies belast zullen worden. Santokhi benadrukt dat de lijst van 3 juli een multi etnisch karakter zal hebben. Enkele kandidaten die op de lijst voorkomen zijn: Glenn Oehlers, Stanley Dijksteel, Murwin Leeflang en Patrick Henar en Afiankoi,

More
articles