Combé Markt (CM) heeft nog een aanzienlijk bedrag tegoed bij de overheid. De directeur van Combé Markt, Kries Kalipdewsing, bevestigt in een gesprek met De West dat hij nog niet is betaald voor tal van geleverde goederen waarmee hij de Staat eerder heeft geholpen. Kalipdewsing zegt dat hij bezig is met de overheid en gesprekken voert over de terugbetaling. Duidelijkheid heeft hij nog niet over wanneer de betaling zal plaatsvinden. De CM-baas wil echter niet verklappen hoeveel hij tegoed heeft van de regering.
Sinds kort is de overheid ook bezig met het verstrekken van pakketten aan de kansarmen in de samenleving. Kalipdewsing zegt desgevraagd dat een deel van die goederen uit zijn handelszaak komen. “Voor die goederen worden we wel direct betaald”, verklaart hij. De openstaande facturen hebben dus geen betrekking daarop. De ondernemer zegt dat er niets klopt van geruchten als zouden hij en president Desiré Bouterse een vete hebben vanwege de achterstallige rekeningen van de overheid die maar niet worden betaald.
Al maanden voor de verkiezingen van mei 2015 gingen er al geruchten over wanbetaling van de overheid jegens CM. Die zouden onder meer betrekking hebben op geleverde producten in het kader van de naschoolse opvang. Er zou zelfs sprake zijn van overheidsschulden in de orde van miljoenen bij de onderneming. Kalipdewsing wond zich toen enorm op over een artikel in De West en hij eiste zelfs een correctie hiervan, omdat naar zijn zeggen de regering hem “niks schuldig zou zijn”. Daags daarna verklaarde Kalipdewsing publiekelijk zijn onvoorwaardelijke steun aan het kabinet-Bouterse I.
Hij bevestigde die steun niet alleen met zijn fysieke verschijning op politieke podia van Bouterses Nationale Democratische Partij (NDP), hij bracht ook praktisch zijn totale personeel op de been in een mars ter ondersteuning van de kandidaat-parlementariërs Ashwin Adhin en Soeresh Algoe. Na de verkiezingen promoveerde Adhin van minister van Onderwijs en Volksontwikkeling tot vicepresident, terwijl Algoe zijn ministerspost op Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) mocht behouden. Hun invloed in het kabinet-Bouterse II is mogelijk niet aanzienlijk genoeg, dat de ‘sponsor’ zijn gelden tijdig kan ontvangen.