Kerto wint en blijft aan kop bij Combinatie’80

Op de voorgrond: Satish Chandai (links) in actie tegen John Sadiek. Achtergrond: Sankar Gangaram Panday (links) in actie tegen Pradeep Hardajal. (Foto: Combinatie’80)

 

Hendrik Kerto heeft donderdag zijn vijfde partij op rij gewonnen in de interne competitie van damclub Combinatie’80. Kerto won van Reza Sadiek. Er werd vanaf het begin werd flink strijd geleverd en het resultaat was een gelijkopgaande partij. In het eindspel leek het op een gegeven moment alsof Sadiek pressie uitoefende op Kerto. Echter kon de koploper door middel van diepe en goede berekeningen de partij toch naar zich toetrekken. Beide dammers behaalden de damlijn, maar Kerto won uiteindelijk middels overmacht.
Satish Chandai nam het op tegen damdokter Sadiek. Het werd een interessante partij waarbij Chandai op een gegeven moment een damcombinatie uitvoerde met 3 schijvennadeel. Damvirtuoos Sadiek liet zich echter niet uit het veld slaan en gaf extra gas. Chandai kon toen voor remise kiezen, maar dacht te gaan winnen. De damdokter stak er een stokje voor en middel secuur spel won hij zelfs de partij.
De op dreef zijnde dammer Pradeep Hardajal won van Sankar Gangaram Panday.
Armand Kasdiran won van Sanjay Beharie nadat laatstgenoemde blunderde in een compleet remiseeindspel. Suren Badal speelde een goede wedstrijd die hij helaas eenvoudig vergooide in het eindspel waardoor hij verloor van Rabinder  Jaggoe.
De top 6 is als volgt:
1.Hendrik Kerto             10 uit 5
2.Pradeep Hardajal    10 uit 7
3.John Sadiek               9 uit 5
4.Jerry Sadiek               8 uit 5
5.Winod Lachmon        7 uit 6
6.Armand Kasdiran      7 uit 7

More
articles