Choose to be healthy voor balans in gezonde voeding en bewegen

Eugéne Rijsenburg (voorgrond) organiseerde afgelopen zaterdag zijn tweede bootcamp in Suriname. In het Willebrod Axwijk Sportcentrum deden ruim 100 personen mee.

 

“Choose to be healthy” (kies er voor om gezond te blijven) is de naam van de bootcamp die afgelopen zaterdag onder leiding van Eugéne Rijsenburg in het Willebrod Axwijk Sportcentrum werd gehouden, en waaraan ruim 100 personen hebben deelgenomen. Rijsenburg zegt dat hij zijn basis in Nederland heeft gelegd en als Surinamer blij is om mensen uit zijn vaderland bewust te maken van een gezond leven. Volgens hem moet er een goede balans zijn tussen gezond eten en bewegen en dat is waar het om gaat tijdens de bootcamp.

De bootcamp van afgelopen zaterdag was de tweede van Rijsenburg in Suriname. Tijdens de eerste bootcamp vorige maand bleek de interesse zeer groot en werd besloten een tweede deel te organiseren. Op basis van de getoonde interesse is samen met andere trainers die via social media bereikt waren, de bootcamp met verschillende trainingen voortgezet.
“De trainers hebben hun uiterste best gedaan zodat alle deelnemers konden genieten”, aldus Rijsenburg
Tijdens de bootcamp komen geen sportattributen aan te pas, maar wordt er alleen met het lichaam gewerkt. De deelnemers leren zo oefeningen die zij ook thuis kunnen doen. Rijsenburg, die na 25 jaar terug in Suriname, is er blij om dat hij door middel van deze sportactiviteit een bijdrage kan leveren aan een gezond leven in Suriname. Het ligt het in de bedoeling dat hij na ons land ook Aruba zal aandoen met zijn bootcamp.

door Ivan Summerville

 

More
articles