Betalingen en bevorderingen Bond Milieu Inspectie komen in orde

foto: Johan de Randamie

Er schijnt wat licht in de tunnel van de milieu-inspecteurs. Volgens David Bakker, voorzitter van de Bond Milieu Inspectie, is er in een gesprek met vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid toegezegd dat zaken die lang op zich hebben laten wachten, uiteindelijk in orde zullen komen. Het gaat onder andere om de betalingen van overuren, vervoerstoelage en ook de bevorderingen van het personeel.

Met betrekking tot de bevorderingen zal het personeel van Milieu-Inspectie deze week beoordeeld worden en zij die in aanmerking komen voor een bevordering, kunnen dan geduldig wachten op het proces dat ingezet zal worden naar dat grote moment.

Ook over de vervoerstoelage is er goed nieuws. Volgens Bakker doet men er alles aan om ervoor te zorgen dat het personeel dat recht heeft op een vervoerstoelage in de maand augustus over het geld kan beschikken. Voor wat de overuren betreft, is het proces van controle ook al ingezet. Het gaat hierbij om overuren die vanaf het jaar 2014 gemaakt zijn. Het is nog niet bekend wanneer de milieu-inspecteurs hun overuren uitbetaald krijgen. Men doet er alles aan om binnen drie maanden alles af te handelen.

De situatie met betrekking tot bevorderingen en betalingen, werd afgelopen vrijdag aan de leden bekendgemaakt. De leden zeiden dat ze liever gisteren dan vandaag over hun financiën willen beschikken. In het verlengde daarvan heeft de bond de leden voorgehouden dat men nog even geduldig moet zijn en begrip moet tonen. “De leden kunnen zich niet verenigen in wat hen is voorgehouden, omdat men terug denkt aan al de valse beloftes die eerder gedaan zijn”. Volgens Bakker hopen de leden dat de beloftes van minister Patrick Pengel van Volksgezondheid wel uitgevoerd worden.

-door Ivan Summerville-

More
articles