Nederlander met cocaïne uit Suriname vast in Cayenne

De Franse douane heeft donderdag een Nederlander aangehouden op de FélixÉboué luchthaven van Cayenne (Frans-Guyana) met 2,5kg cocaïne uit Suriname. Het verderfelijk spul was verborgen in twee pakketten Chinesetayersoep.

Giovanni B. een 24-jarige Nederlander, heeft zich deze week moeten verantwoorden voor de rechter. Het witte poeder was verwerkt in twee plastic zakken met Chinese soep. Voor de rechter probeerde de advocaat van de verdediging uit te leggen dat de naïviteit van de verdachte geleidt heeft tot een situatie.

Volgens de verklaring van Giovanni zou hij eerder in aanraking zijn gekomen met een taxichauffeur in Suriname. Tijdens hun vriendschappelijke ontmoeting zou de taxichauffeur aan Giovanni hebben gevraagd om hem een dienst te verlenen. De taxichauffeur zou een ticket betalen en Giovanni gratis rijden naar het vliegveld indien hij een pakket kon bezorgen in Frankrijk. Het leek een goede deal en Giovanni accepteerde het aanbod zonder te weten wat de inhoud was van het pakket.

Maar eenmaal onderweg zou de taxichauffeur de Nederlander hebben bedreigd met de dood als hij de koffer niet zou nemen. “Hij wou de taxichauffeur een handje helpen en hij heeft het pakketje geaccepteerd. Hij was naïef, dat moet erkend worden”, zei de advocaat Fabienne Landry aan de rechter. De rechter zag het anders en veroordeelde Giovanni tot drie jaar cel en een douaneboete van 30.000 euro.

More
articles