Jeugdige taekwondoka’s vertegenwoordigen Suriname op Aruba Open Championships

Suriname is met drie jeugdvechters vertegenwoordigd op de Aruba Open Taekwondo Championships. Het gaat om vechters die deel uitmaken van de Yeshua Warriors taekwondoschool onder leiding van Rodney Wijnaldum, te weten de 6-jarige Arysth Strijk, de 12-jarige Danique Wirokarto en Sherona Moti (17 jaar). Strijk zal deelnemen aan sparringwedstrijden en stijlpatronen.

Wirokarto en Moti zullen ook wedstrijden vechten.
De meisjes krijgen die in hun eerste partij geen makkelijke tegenstanders. Moti staat meteen tegenover Chiara Petrocchi, die als één der toppers uit Aruba geldt.
Wirokarto zal het opnemen tegen Sophia Petrocchi.
Wijnaldum zegt dat zijn pupillen wel gemotiveerd zijn om als winnaars uit de bus te komen. De Surinaamse vechters hebben gistermiddag een training afgedraaid met de teams uit Aruba en de Dominicaanse Republiek.
Wijnaldum verwacht dat Moti, die de beste Surinaamse vechter van 2015 is, een finaleplaats zal halen.
Volgens de coach heeft Wirokarto ook veel kansen om een goede beurt te maken, omdat ze tijdens de Aruba Open Taekwondo kampioenschappen in 2013 was uitgeroepen tot beste Youth Female Fighter. Voor Strijk wordt het zijn eerste buitenlands deelname. Wijnaldum zegt daarom dat het ook een motivatie voor de jeugdige vechter is om internationaal direct goed te scoren.
Usha Wijnaldum-Emanuels is als teammanager meegereisd. De wedstrijden vinden op zaterdag 28 mei plaats. De trip is bekostigd door een eigen bijdrage van de atleten zelf en sponsoring van Grassalco.

De vechters, die zullen deelnemen aan de Aruba Open Taekwondo Championships, samen met coach Rodney Wijnaldum en teammanager Usha Wijnaldum-Emanuels.

More
articles