Vrouwenvoetbal maakt gezonde groei door in districten

“Het vrouwenvoetbal maakt duidelijk een gezonde groei mee in alle districten”. Dit zegt Bidjaikoemar Mankoe, voorzitter van de Commissie Vrouwenvoetbal van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). De commissie was afgelopen zaterdag verantwoordelijk voor de viering van de Dag van Vrouwenvoetbal en Mankoe spreekt van een groot succes. Deze dag werd zaterdag door alle lidlanden van de Concacaf gevierd. In Suriname had de commissie ervoor gekozen de viering niet centraal te doen, maar op drie verschillende lokaties waarbij toch ook verschillende districten betrokken waren.

De drie locaties waarvoor gekozen was, waren Marowijne in het Moengo Stadion, Nickerie op het kunstgrasveld en Para op het sportcomplex van Parana. Op alle drie lokaties was de belangstelling onder de deelnemers en het publiek bijzonder goed.
Mankoe: “De Commissie Damesvoetbal mag met trots terugkijken op een schitterende viering van de Internationale Dag van Vrouwenvoetbal in ons land waar nagenoeg alle districten bij betrokken waren, en die allen om herhaling schreeuwen.
Het vrouwenvoetbal maakt duidelijk een gezonde groei mee in alle districten.”
In het Moengo Stadion waar er zo’n 200 jonge dames van de partij waren, is het een bijzonder leuke ontmoeting geweest tussen twee teams uit Albina, een ploeg uit Commewijne, Dosko en Merodia uit Paramaribo en een eigen team van de gastvrouw. De teams uit Paramaribo hebben het in eerste instantie opgenomen tegen de teams uit de districten. De dames uit Albina en Commewijne deden het qua spel minder, maar waren bijzonder sportief en zeer leergierig. Tenslotte eindigden Dosko en Merodia de dag met een enerverend duel dat een propaganda werd voor het damesvoetbal in Marowijne.
Op het sportcomplex van Parana in Para zat de sfeer er goed in. De gasten van de Paranen waren Oema Soso uit Paramaribo en een damesselectie uit Brokopondo. Para was zeer goed vertegenwoordigd met talentvolle meisjes uit Matta, Powakka, Wit Santi, Sawari en Superrich, een team bestaande uit talentvolle jonge speelsters.
Op Para werd de dag afgesloten met een wedstrijd tussen Oema Soso en een selectie van Para versterkt met enkele talenten van Brokopondo. Oema Soso won uiteindelijk met klein verschil. Ook op Para hebben meer dan 200 meisjes en vrouwen met volle teugen genoten van deze Dag van Vrouwenvoetbal, waarbij Oema Soso een uitstekend voorbeeld is geweest voor de meisjes uit Para.
Zowel Oema Soso als Dosko was onder de indruk van de vele talenten die zij graag verder willen begeleiden.
In Nickerie is de viering van de dag ook schitterend geweest. Op het kunstgrasveld, waar meer dan 250 meisjes en vrouwen aanwezig waren, werd bijzonder goed voetbal getoond. Ascona had het niet al te makkelijk tegen de districtteams. Ascona, dat uit bijzonder talentvolle meisjes van Paramaribo bestaat won niet al haar wedstrijden, wat ook niet het voornaamste doel was, maar uiteindelijk waren de gasten uit Paramaribo toch de betere. Zondag speelde Ascona nog een leuke vriendschappelijke wedstrijd tegen het damesteam van Jong talent.

 

More
articles