Suriname naar Caribische U-16 basketbalstrijd

Suriname neemt dit jaar in Guyana deel aan de U-16 kampioenschappen van de Caribbean Basketbal Confederation (CBC). Sinds de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) weer volwaardig lid is van de CBC, is besloten om optimaal te participeren aan de kampioenschappen die door de CBC geörganiseerd worden. Het SBA-bestuur wil hiermee gedaan krijgen dat Suriname zich weer profileert binnen het basketbalgebeuren in het Caribisch gebied.
Nadat ons land in 2015 met de senioren herenselectie had meegedaan aan de Caribische kampioenschappen te Tortola, op de Britse Maagdeneilanden, en waarbij wij op de vijfde plaats eindigden, is het aan onze jongens en meisjes onder de 16 jaar om een goed resultaat te bereiken. Suriname zal dit jaar voor het eerst meedoen aan deze U-16 Caribische kampioenschappen.
Volgens het SBA-bestuur moeten ook de jongeren hun krachten meten met hun leeftijdsgenoten van het Caribisch gebied, zodat Suriname kan weten wat haar niveau is in de regio. “De basketballers krijgen de kans om aan het internationaal toernooi mee te doen en ons land op een waardige wijze uit te dragen. Verder moet het een stimulans zijn voor onze basketballers om zich nog meer in te zetten om de basketbalsport naar een hoger niveau te brengen”, schrijft het SBA-bestuur.
De U-16 Caribische kampioenschappen zijn voor het laatst gehouden in 2008 te Sint John’s in Antigua. De Bahamas werd bij zowel de jongens en meisjes kampioen.
Aan de U-16 Caribische kampioenschappen in Guyana nemen bij de jongens 10 landen deel, te weten: Guyana, Antigua, Aruba, Bahamas, Barbados, Britse  Maagdeneilanden, Dominica, Jamaica, Trinidad & Tobago en Suriname.
Suriname is ingedeeld in poule B met Aruba, Guyana, Jamaica en Trinidad en Tobago.
Meisjes (7 landen): Guyana, Antigua, Bahamas, Barbados, Britse Maagdeneilanden, Trinidad & Tobago en Suriname. Ons land is bij de meisjes ingedeeld in poule B met Bahamas en Trinidad en Tobago.
Voor de jongens is het toernooi van 2-10 juli en voor de meisjes van 10-17 juli.

More
articles