May 21, 2016


Crazy G wekt eenheidsgevoel in nieuw single


May 21, 2016

De rapper Crazy G heeft een nieuw nummer ‘Samen Sterk’ uitgebracht, een nummer dat geschreven is om het solidariteits- en eenheidsgevoel bij de burgers aan te wakkeren.  Ondanks de moeilijke situatie waarin de gemeenschap nu verkeert, wil Crazy G de burgers op het hart drukken om niet in paniek te raken, maar juist elkaar de reikende hand moet bieden. Hij duidt aan dat een ieder het nu moeilijk heeft, maar er zijn anderen die het nog moeilijker hebben.  “Wij werken, wij verdienen, wij delen pijn en verdriet, wij kennen leed en armoede, wij ervaren de struggle, dus laten wij samen werken en elkaar helpen.” -Crazy G. ‘Samen Sterk’ kwam tot stand doordat de Beweging “Suriname Samen Sterk’ (SSS) de rapper benaderde om deel uit te maken van het sociaal project die SSS momenteel uitvoert. Crazy G vond zich meteen geroepen om zijn bijdrage te leveren aan dit project en is meteen de studio ingedoken met BMR (Beatmaster records), die het nummer produceerde. Aan de productie hebben zij ongeveer een weekje gewerkt. Om het nummer leuk tintje te geven werd Janice Jessurun erbij gehaald voor het zang gedeelte en Tanya Heave deed de backing vocals. Crazy G heeft vaker samengewerkt met BMR. Bij het laatste project scoorde hij hoog met het nummer ‘No Span nanga mi’ samen met de zanger Clay. Dit nummer haalde de hitlijsten op verschillende radio stations en het nummer 1 spot bij Surilite. Samen sterk’ is geschreven door Crazy G. De inspiratie van de tekst kwam toen SSS met het idee kwam om zich in te zetten voor nierdialyse patiënten van het Academische Ziekenhuis Paramaribo. “De tekst heb ik dus vanuit het diepste van mijn hart geschreven om Suriname wakker te schudden dat we vooral in deze moeilijke periode elkaar de hand moeten reiken, sowieso als het gaat om zieken waarvan hun leven op het spel staat”, meent de rapper.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249