Berenstein: ‘Vakbeweging zal structuren raadplegen’

“Wij zullen onze structuren raadplegen”, dit zegt Robby Berenstein, voorzitter van de vakcentrale C-47 in gesprek met De West kort na een gezamenlijke bijeenkomst van de  vakbeweging. De reden van deze bijeenkomst zijn de verhoogde stroomtarieven die onlangs zijn doorgedrukt door de regering. Aan deze bijeenkomst hebben C-47, de Alliantie van Leraren Suriname (ALS), de Particuliere Bushouders Organisatie (PBO), de Bond van Leraren (BvL) en Ravaksur deelgenomen.

Berenstein geeft aan dat de verschillende vakbonden hun structuren morgen zullen informeren over de verhoogde stroomtarieven. “De structuren zullen het besluit nemen wat het natraject zal worden van de vakbeweging”, aldus de C-47-voorzitter. Hij geeft aan dat het de regering is die het pad van dialoog steeds verlaat en niet de vakbeweging, verwijzend naar de doorgedrukte stroomtarieven. Er worden met verschillende organisaties en bedrijven gesprekken gevoerd.

Berenstein zegt dat er informele gesprekken zijn gevoerd met de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en dat er morgen gesprekken volgen tussen de vakbeweging en de protestgroep ‘We zijn Moe’. De protestgroep heeft via de media bekendgemaakt gesprekken te zullen voeren met de vakbeweging om een nationaal protest te organiseren. Berenstein geeft aan dat een protest niet uitgesloten is.

More
articles