St.Bernadetteschool zet zwemmer Sedney in het zonnetje

Shavaro Sedney is vandaag in the spotlight geplaatst door de schoolleiding en mede-leerlingen van de St.Bernadetteschool.
De 8-jarige zwemmer van De Dolfijn heeft namelijk 10 gouden medailles in de wacht gesleept tijdens de 10e Stingray Challenge zwemwedstrijden die van 13 tot en met 15 mei op Aruba werden gehouden.
Dankzij de prestatie van de derdeklasseleerling van de St.Bernadetteschool eindigde de Surinaamse zwemclub op de derde plaats in het  algemeen klassement van deze Stingray Challenge.
Sedney waardeert het dat er vanwege zijn prestatie ook aandacht vanuit de school aan hem besteed wordt.
Hij heeft gedurende het zwemtoernooi in de leeftijdsklasse 7-8 jaar aan alle onderdelen deelgenomen en op elk onderdeel goud gewonnen. Sedney kwam uit op onder andere de 50m en 100m schoolslag, 50m rugslag, 50m vlinderslag, 200m wisselslag en 200m schoolslag.
Volgens schoolhoofd Erwin Martodikromo doet het de schoolleiding goed wanneer leerlingen én hun best op school doen én goede sportprestaties leveren. “Shavaro is daar een goed voorbeeld van. Zulke leerlingen kunnen als voorbeeldfiguren dienen voor de overige leerlingen”, aldus Martodikromo.

door Ivan Summerville

More
articles