Actie Milieu-Inspectie opgeschort

De milieu-inspecteurs in dienst van Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) hebben met ingang van vandaag hun actie opgeschort. Dit is vandaag tijdens een algemene ledenvergadering besloten. Bij de vergadering was het departement van Volksgezondheid vertegenwoordigd door waarnemend directeur Maureen Wijngaarde-van Dijk.

Na de bespreking gaf de waarnemend directeur aan de pers te kennen dat er besloten is om de actie voor twee weken op te schorten. De leden hebben bij de bespreking gezegd dat ze geen vertrouwen meer hebben in mensen als het gaat om het behartigen van hun belangen. “ Velen hebben beloftes gedaan waarna de acties werden opgeschort, maar uiteindelijk werd er niets voor de milieu-inspecteurs gedaan.” Wijngaarde- van Dijk gaf verder aan dat de minister van Volksgezondheid er alles aan zal doen dat de inspecteurs over een maand zicht zullen hebben over hun vervoerstoelage die zij dan ook kunnen ontvangen.

Verder is er ook gesproken over de achterstallige uitbetaling van overuren. Er is afgesproken dat er een inventaris gemaakt zal worden door zowel de BOG-administratie als de leden van de bond, zij zullen zelf een lijst opmaken welke dan gecontroleerd  zal worden. Het gaat dan om naam, datum en hoeveel kilometers er gereden zijn. Er is ook gezegd  dat er alles aan gedaan zal worden om in het vervolg achterstallige betalingen te voorkomen.

Volgens David Bakker, voorzitter van de bond Milieu-inspecteurs zijn er afspraken gemaakt en het hopen is dat men zich daaraan houdt. Het ministerie heeft de toezegging gedaan dat er binnen een maand informatie zal zijn over de vervoerstoelage en dat het in de bedoeling ligt om ook achterstallige betalingen in te lopen. “ Vast staat dat in geval er na twee weken geen resultaat is, de milieu-inspecteurs weer in actie zullen gaan.”

door Ivan Summerville

More
articles