Vrouwelijke atleten kwaad op bodybuildingvoorzitter

Stefani Tjon A San (4-R Gym) en Suelle Shepperd (Fitness Factory Suriname) die Suriname in de eerste week van april op de Arnold Classic Open in Rio de Janeiro (Brazilië)  hebben vertegenwoordigd, zijn kwaad op uitspraken van de voorzitter van de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB), Manav Kanhai. Tijdens de persconferentie van de actiegroep onder leiding van Winston Wielson gisteren in het SOC-gebouw zeiden Tjon A San en Shepperd dat Kanhai uitspraken heeft gedaan die helemaal niet passen. De SBWB-voorzitter zou hebben gezegd dat het tweetal zich heeft misdragen in Rio de Janeiro. “De voorzitter zegt dat we ons hebben misdragen. Het is een zwaar woord en het is een laster voor mijn naam. We zijn niet gaan feesten. Misdragen staat voor onfatsoenlijk gedrag”, aldus Shepperd, die samen met Tjon A San eist dat Kanhai zijn uitspraken corrigeert. Volgens haar hadden zij gevraagd om een persconferentie te beleggen en dat er in voorbereiding naar het toernooi ook een teachin werd gehouden. Geen van beide verzoeken werd door de bond gehonoreerd.
Shepperd meent dat er naar Kanhai en de overige bestuursleden opgekeken zou moeten worden, maar zegt dat door deze ervaring er een ander beeld van hen wordt gevormd. Shepperd: “Ze zijn ook vaders van dochters. Ik wil dat de gehele gemeenschap weet dat we ons niet hebben misdragen.”
Beide atleten zeggen dat in geval het huidige bestuur bij de bestuursverkiezingen van zondag 22 mei aanstaande herkozen wordt, zij niet meer onder de paraplu van dit bestuur aan internationale wedstrijden zullen deelnemen. “Er zijn andere organisaties waar je op eigen titel kan deelnemen aan een toernooi,” aldus de twee atleten.

door Ivan Summerville

 

More
articles