Bedevaartsoord WnZ vraagt hulp hoge waterrekening

Ramon Baijnath, voorzitter van de Stichting Bedevaartsoord Weg naar Zee, diende vanmorgen een petitie in bij minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) waar hij aandacht vraagt voor de hoge waterrekeningen die zij reeds hebben ontvangen. De stichting heeft een appartementencomplex bestaande uit zes kamers waarin eenentwintig bejaarden verblijven. Het complex staat niet geregistreerd bij het ministerie Sociale Zaken als bejaardentehuis. De voorzitter zegt dat er voor de zes kamers gewoonlijk niet veel meer dan SRD 100 werd betaald, maar bij de laatste rekening kreeg hij de schrik van zijn leven, want die bedroeg SRD 1144 bedroeg was de schrik van zijn leven. “Dat is elf maal meer en dat kunnen wij ons niet permitteren”, zegt Baijnath. De voorzitter is al enkele keren naar de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) geweest om meer uitleg en een beter overzicht te krijgen van de hoge kosten, maar helaas blijft de SWM volgens Baijnath qua informatie in gebreke. Om die reden was de voorzitter samen met een groep bejaarden voor het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen gaan protesteren om zo de aandacht van de minister te vestigen op het probleem en een petitie aan te bieden. Baijnath werd terstond ontvangen door minister Regillio Dodson.

Baijnath hierover: “Ik werk zo lang voor de gemeenschap en ben nog nooit zo goed ontvangen door een minister. Hij heeft ons niet eens laten wachten. Ik heb zeer veel waardering voor de minister en zijn personeel”.

Baijnath zegt dat de minister de petitie in ontvangst heeft genomen en beloofd heeft om er werk van te maken. De bewindsman heeft Baijnath geadviseerd om het appartementencomplex als bejaardentehuis te registeren bij Sociale Zaken, dit omdat de SWM er vanuit gaat dat het appartementen zijn, dus wordt er een hogere kostprijs gehanteerd. De minister heeft ook toegezegd dat een van zijn medewerkers een bezoek zal brengen aan het oord om de situatie in ogenschouw te nemen.

Voor wat betreft de stroomrekening, heeft Baijnath inmiddels vernomen dat zij waarschijnlijk in een prijsklasse terechtkomen van SRD 11.000. “Als dat werkelijk het bedrag wordt, dan zullen we ook aan de bel trekken”, aldus Baijnath.

door Kimberley Fräser

More
articles