Ook oppositie steunt vakbondsprotest

Na de solidariteitsbetuiging vanuit het bedrijfsleven aan de vakcentrale C-47 in verband met de protestdemonstratie die is gepland voor vrijdag 13 mei, heeft nu ook de oppositie openlijk steun betuigd aan de actie. Met uitzondering van de Abop, heeft de voltallige oppositie (VHP, PL, NPS) zich achter de actie geschaard. De partijen zijn bezig hun structuren te mobiliseren om die dag zoveel mogelijk mensen op de been te brengen. Robby Berenstein, voorzitter van C-47 en coördinator van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) heeft gisteren tijdens een bijzondere vergadering met de besturen van de lidbonden, een landelijke staking aangekondigd. De actie is primair gericht tegen de exorbitante verhogingen van energietarieven, en secundair tegen het slechte bestuur van het kabinet. Volgens het actiemodel dat is uitgestippeld, moeten werknemers vrijdag de werkplek om 10.00 uur verlaten en zich verzamelen op het Kerkplein.
De aankondiging van C-47 is ook verwelkomd door de actiegroep ‘We Zijn Moe’. Demonstranten die gistermiddag en –avond bij het parlementsgebouw post hadden gevat, reageerden uitgelaten op het nieuws vanuit de vakbeweging. Actieleider Curtis Hofwijks startte de actie vorig jaar als enkeling, maar krijgt sindsdien steeds meer steun.
Vroeg hij in het begin het kabinet om het roer om te gooien en het land te redden van verdere ondergang, hij eist nu het directe aftreden van president Desiré Bouterse.

More
articles