April 30, 2016


Roberto Banel over Nisha eerste eigen compositie


April 30, 2016

Roberto Thegboss Banel, een van Surinames topproducers die heel wat topnummers op zijn naam heeft staan, vindt het een eer om in zee te gaan met de zangeres Nisha Madaran, voor wie hij heel veel bewondering heeft. Banel heeft een aparte band opgebouwd met de zangeres nadat ze winnaar werd van twee awards tijdens de Summer Award show. Nisha die in het begin cover songs deed, gaat eindelijk haar eerste eigen compositie maken. Hiervoor koos zij de producer Banel. “Ik schrok ook toen ze mij als producer wilden hebben voor niet een, maar drie projecten. Het waren meer cover songs, desondanks was ze al geliefd en bouwde ze haar eigen fanbase in Guyana, Trinidad en Tobago en Nederland”, zegt Banel. In al die jaren heeft hij nooit een female artiest zo snel zien groeien binnen de Surinaamse muziekbusiness. Het nummer heet ‘Tu Hi Mera Dil’ (Jij bent mijn hart) en Banel is de producer en arrangeur. Het is een love song en is in samenwerking met Bjorn sardjo (Mamboi). Er is verder gekozen voor een mix van Hindi en Engels op een zouk-stijl beat. Deze song wordt nadat hij in Suriname wordt gelanceerd, ook uitgebracht in India, waar de final mix en mastering is gedaan door een bekende studio. Het nummer komt volgend week uit en daarna wordt de clip gelanceerd. “Ik ben trots dat ik deelgenoot mocht zijn van haar eerste eigen compositie. Nisha heeft ook gedurfd om de stap te maken om te werken met andere ervaren muzikanten en recording studio’s.” Banel heeft vele grote hits op zijn naam, maar dit was zijn grootste uitdaging.