LVV wederom op de Agrobeurs

De Agro – ICT – Made in Suriname Beurs 2016 vangt vandaag aan. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) participeert aan de beurs ter ondersteuning van de missie van het Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Samen met ondernemers met wie het ministerie een relatie heeft, wordt gehoor gegeven aan deze missie: ‘Het bevorderen van kansen in het ondernemerschap en daardoor het bevorderen van de economische groei in Suriname’.

‘Beurzen zijn uitermate geschikt om de promotieactiviteiten van ondernemers te ondersteunen en te intensiveren. Bovendien verruimen beurzen het bewustzijn van ondernemers betreffende economische kansen, bedreigingen en internationale trends. De twee belangrijkste jaarlijks terugkerende beurzen van het KKF, de Agro – ICT – Made in Suriname Beurs en de Jaarbeurs, zijn uitermate geschikte evenementen om de interactie te optimaliseren tussen KKF, ondernemers en stakeholders”, aldus het Ministerie van LVV in een persbericht.

De participatie van het ministerie aan de Agrobeurs heeft als doel om mogelijkheden te creëren voor agrarische producenten, zij kunnen op de beurs informatie, adviezen en richtlijnen krijgen over agrarische producten. Dit jaar is het 4e achtereenvolgende jaar dat enkele stakeholders, die met het ministerie van LVV een goede samenwerkingsrelatie hebben, worden geaccommodeerd in de grote hal buiten op het terrein. Hiermee wordt invulling gegeven aan het Public-Private Partnership, dit door ondernemingen de gelegenheid te geven hun agrarische producten te promoten aan de gemeenschap, stakeholders en investeerders. Daarnaast dient hun participatie als voorbeeld van het succes van Surinaams ondernemerschap. Enkele bedrijven die het ministerie accommodeert, zijn Varross N.V., Gopex International N.V., Rakish Jagroe Aquacultuur en Rogam Farm. Naast bedrijven staan ook coöperaties met wie LVV nauw samenwerkt op de beurs, zoals, Coöperatie Tanga Naki Kwakoegron en Hydrophonic Greenhouse Coöperatie Suriname.

Het ministerie wordt door vier onderdirectoraten vertegenwoordigd: onderdirectoraat Landbouw, Veeteelt, Visserij; Landbouwkundig Onderzoek; Afzet; Verwerking. Er zal dit jaar veel aandacht worden gegeven aan de promotie van zoete patat uit Cuba, agro-ondernemerschap, bio-security, plantenbescherming, aquacultuur en aquaphonic. De gebruikelijke plantenverkoop van citrus, groenten en andere vruchtbomen, zal ook geschieden. De Agro – ICT – Made In Suriname Beurs 2016 begint op woensdag 27 april tot en met zondag 1 mei en is geopend van 17.00uur ‘s middags tot en met 22.00 uur ‘s avonds op het KKF-Jaarbeursterrein aan de Professor W.J.A. Kernkampweg. De slagzin van KKF dit jaar is: ‘Buy Local, Brand Global’.

More
articles