Aruba Summer Festival verwelkomt Surinamers

De tweede editie van het Aruba Summer Festival 2016 staat voor de deur en de organisatie ziet graag meer Surinamers onder de meer dan 12.000 gasten die er worden verwacht. Dat zei de promotor van het festival, Darren van Ommeren, gisteravond tijdens een persconferentie in Hotel Torarica. Vorig jaar duurde de debuuteditie van het festival twee dagen en trokken er ongeveer 4.000 buitenlandse toeristen naar het eiland. Het Aruba Summer Festival duurt dit jaar drie dagen, van 24 tot en met 26 juni. Met een nog sterkere internationale campagne dan in 2015, heeft de organisatie het vertrouwen dat het streefgetal met gemak kan worden gehaald of overtroffen.

Om zoveel mogelijk mensen aan hun trekken, zijn de topartiesten voor het festival ook gekozen uit een grote variëteit aan muziekgenres en leeftijden. Om te voorkomen dat hotels en andere dienstverleners aankomende toeristen verrassen met woekerprijzen, heeft de organisatie volgens Van Ommeren contracten gesloten die dat uitsluiten. Het evenement vindt plaats in het laagseizoen, zodat de prijzen voor hotelaccommodaties het laagst zijn. De organisatie garandeert reizigers dat de contracthotels geenszins munt zullen slaan uit de situatie door meteen hun tarieven op te krikken als ineens duizenden toeristen het eiland aandoen.

Het lag in de bedoeling van de organisatie te kijken welk reisbureau het beste pakket biedt aan de klanten, maar volgens Cornelly Markiet van Unique Package Plan Tour and Travel, kunnen geïnteresseerden echter gewoon bij hun vertrouwde reisbureau terecht: “Alle bureaus die eerder in gesprek waren met de organisatie, werken aan hun eigen pakketten. Zoheb je onder andere Unique Package Plan Tour and Travel, Vems Travel Consultancy Jacj Tours and Travel, Pachanareizen, HJ de Vries en Satyam Holidays.”

`De Ware Tijd’ – journalist Charles Chang is bij een loting de gelukkige winnaar geworden van een geheel verzorgd ticket inclusief toegangskaarten die hem in de gelegenheid stellen het festival mee te maken en verslag te doen.

More
articles