‘PLO is een Mahadewsing belangenorganisatie’

“De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), is al sinds jaar en dag een Mahadewsing belangenorganisatie. Met de komende verkiezingen zal deze organisatie opgerold worden en zullen daarna de belangen van al de bushouders aangesloten bij de PLO behartigd worden.” Dat zegt Suraj Sahadewlall trekker van het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders. Volgens Sahadewlall maken nu ruim vijftig bushouders deel uit van de PLO. Het ligt in de bedoeling om al de 1300 bushouders deel uit te laten maken van de PLO. Het actiecomité is reeds twee maanden actief en zal ook een tegenkandidatenlijst voor de bestuursverkiezingen indienen. Op de vraag wie gezien wordt als een geschikte voorzitter van de PLO, zegt Sahadewlall dat die naam pas na indiening van de lijst bekend gemaakt zal worden. “ Ons hoofddoel is om ervoor te zorgen dat de jongens die nog geen lid zijn van de PLO tot lid te maken zodat ze op 30 juni aanstaande ook deel kunnen nemen aan de bestuursverkiezingen van de PLO.”

Sahadewlall neemt het huidige bestuur van de PLO kwalijk dat ze in verschillende zaken geblunderd hebben. De PLO bestaat al dertig jaar, maar telt toch minder dan vijftig leden. “ Geen wonder dat het bestuur altijd middels acclamatie gekozen wordt. In 2016 zal het een ander verhaal worden”, stelt hij.

Volgens het actiecomité zijn de meer dan 1.200 jongens bewust buiten de PLO gelaten zodat ze niet kunnen stemmen, mede hierdoor ook de Mahadewsing belangroep staand blijven. “De maat is vol. Ik ben al drie jaar vergunninghouder en heb genoeg kennis om te weten hoe de zaken van een belangenorganisatie aan te pakken. Waarom zegt Mahadewsing dat de PLO 1.200 leden telt, terwijl zijn spokesman aangeeft dat de PLO 50 leden telt. De hele organisatie werkt langs elkaar heen, maar als het om het sjoemelen met subsidieleden gaat, staan ze op één lijn.

Dit is het antwoord waarom hij de jongens niet tot lid van de PLO maakt”, zegt Sahadewlall. Het  Actiecomité Belangen behartiging Particuliere Lijnbushouders, verzekert dat alle lijnbushouders spoedig zullen beschikken over een schriftelijk bewijs dat ze deel uitmaken van de PLO. De lijnbushouders hebben dit nog niet, maar dat zal veranderen en komt er automatisch een eind aan de oude organisatie en breekt een nieuwe tijdperk aan voor de PLO.

 door Ivan Summerville

More
articles