600 geregistreerden voor open dagen Transvaal

Transvaal is gistermiddag op de velden van het Will Axwijk Sportcentrum gestart met zijn open dagen. In totaal hebben 600 jongens zich opgegeven voor vooral de jeugdklassen U-7, U-9, U-11, U-13, U-15, U-17 en de U-20. Tijdens deze open dagen worden jongeren van verschillende leeftijden in de gelegenheid gesteld om hun voetbalkunnen te tonen. In geval zij goed worden bevonden door het trainersarsenaal van de groenwitte formatie, die samen met AnnibusWarriors het geheel organiseert, worden de jongens in de teams opgenomen.
De eerste ballen voor deze open dagen, die in de eerste fase tot en met maandag aanstaande lopen, werden vanaf 16:00 uur aan het rollen gebracht. Ofschoon het startsein reeds was gegeven en de registratie al gesloten, begaven toch nog heel wat ouders zich met hun zonen naar de coaches.
Volgens coördinator tevens hoofdtrainer Dennis Bainoe heeft Transvaal grote plannen. “We kijken ook naar de jeugd en tijdens deze dagen kiezen we de beste spelers uit om zich bij de groenwitte formatie aan te sluiten.”
Bainoe benadrukt dat niet een ieder aan bod kan komen. Zij die wel goed worden bevonden, maar niet echt bij Transvaal passen, zullen worden benaderd om zich aan te sluiten bij AnnibusWarriors, waar Bainoe zelf de leiding heeft.
Op de vraag hoeveel van de geregistreerden kunnen doorstromen naar Transvaal, zegt Bainoe dat er hiervoor geen limiet is. “Het gaat gewoon om the best-of-the best.”
Op de eerste dag hebben de geregistreerden in U-7 en de U-9 spelers hun kunnen mogen tonen. In het vervolgprogramma komen morgen de jongens de U-11 en de U-13 klasse aan bod, gevolgd door de U-15 en de U-17 vrijdag aanstaande en maandag de U-20.
Bainoe zegt desgevraagd dat er onder andere wordt gelet op techniek, inzicht, mentaliteit en het idee achter het opzetten van een aanval of verdediging.

door Ivan Summerville

More
articles