‘We zijn Moe’ aanstaande vrijdag weer op straat

De protestgroep ‘We zijn Moe’ is van plan om aanstaande vrijdag weer op straat te gaan. Vrijdagmiddag stonden twee groepen, namelijk ’We zijn Moe’ en de NDP die aan president Desiré Bouterse steun betuigde voor het herstelplan, tegenover elkaar. Crutis Hofwijks, leider van “We zijn Moe’, zegt benieuwd te zijn als de NDP vrijdag aanstaande weer op straat zal gaan om het staatshoofd te tonen dat hij er niet alleen voor staat. “NDP heeft geen lange adem. We gaan kijken als ze in staat zijn om het vrijdag aanstaande weer te doen”.

Volgens Curtis Hofwijks is het duidelijk dat de groep steeds groter wordt. “Dit geeft aan dat de boodschap duidelijker is geworden.

Het was al duidelijk, maar de grens om ons te joinen had men nog niet bereikt. Nu komen ze wel omdat het steeds nijpender wordt voor het volk.” Hofwijks geeft verder aan dat dit alles te danken is aan het wanbeleid dat gevoerd wordt en omdat er veel gestolen wordt door de huidige regering. Volgens Curtis is het een schande dat Suriname constant op de bedeltoer moet terwijl Suriname een rijk land is.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim, gaat een ieder door deze moeilijke periode. “Het is een wereldwijd probleem. We moeten gezamenlijk uit de huidige situatie komen. Nu moeten we met z’n allen aan oplossingen werken.” De minister van Sport- en Jeugdzaken, Faizel Abdoelgafoer, vertelt aan de pers dat hij blij was met de opkomst van de NDP. In het verlengde daarvan gaf hij aan dat de opkomst van de NDP duidelijk aangeeft dat men vertrouwen heeft in de regering.

-door Ivan Summerville-

More
articles