Bushouders NVB uiterlijk morgen uitbetaald

De voorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), Kenneth Themen, geeft te kennen dat de bushouders die aangesloten zijn bij Het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB), uiterlijk morgen worden uitbetaald. Dit zegt hij aan De West nadat hij hierover door de directeur van het NVB werd geïnformeerd. Afgelopen vrijdag gaven de bushouders aangesloten bij het NVB, de regering een ultimatum tot vandaag 00.00 uur om de uitbetaling uit te doen. Zou dat niet gebeuren, dan zouden de bushouders actie voeren.

De overheid heeft het NVB meegedeeld dat de gelden vandaag, zo niet morgen, gestort zullen worden. Dit maakt dat de bushouders nog even hun geduld betrachten en de actie on hold zetten. “Sinds oktober 2015 heeft het NVB geen gelden ontvangen van de overheid. Als de stortingen niet plaatsvinden, is er aanstaande week geen openbaar vervoer,” zegt Themen. Hij sprak de hoop uit dat er een oplossing in deze kwestie komt, want de bushouders  zijn de situatie al beu. “We vragen geen verhoging, maar onze vergoeding”, aldus Themen.

In de jaren ‘90 was er een periode waarbij er als actiemodel gekozen was om wegen te barricaderen met bussen. De Fred Derbystraat en de Wanicastraat waren gebarricadeerd. Welk actiemodel er deze keer gehanteerd zal worden als de betaling uitblijft, wil Themen nog niet prijsgeven.

-door Kimberley Fräser-

More
articles