Koploper Hindboys lijdt cruciale nederlaag

Koploper en titelkandidaat Hindboys heeft zondag een cruciale nederlaag geïncasseerd in de tweede klasse voetbalcompetitie van de Livorno Sport Organisatie (LSO). Hindboys, dat met een voorsprong van 9 punten op subkoploper Interpull, aan het treffen tegen Jong India begon, keerde uiteindelijk met een 2-3 nederlaag huiswaarts. Interpull zelf won met liefst 8-0 van HVV. Hierdoor heeft Hindboys met 34 punten na 15 wedstrijden nu een voorsprong van zes punten op Interpull, dat nog twee wedstrijden moet afwerken. Hindboys heeft nog één wedstrijd voor de boeg. De eerstvolgende wedstrijd van Interpull is donderdag aanstaande tegen Cruzeiro, terwijl de ploeg zondag haar laatste competitiewedstrijd afwerkt tegen hekkensluiter KD 2011. Hindboys’ laatste wedstrijd is ook op zondag en wel tegen HVV.
Niet alleen tussen de top twee ploegen is het spannend, in de gehele top 4 kunnen er veranderingen optreden. Interpull loopt namelijk ook het risico ingehaald te worden door nummer 3 Hindelaya, terwijl de laatstgenoemde ploeg op haar beurt de hete adem van nummer 4 The Red Rose ook in haar nek voelt. Zowel Hindelaya als The Red Rose heeft 15 wedstrijden achter de rug, met 26 punten voor Hindelaya en 24 punten voor The Red Rose. Het lot wil dat deze twee ploegen zondag in hun laatste competitie-duel tegenover elkaar staan.
Zondag keek Hindboys tegen Jong India al in de eerste helft tegen een verrassende 0-3 achterstand aan door drie doelpunten van Yoel Wijngaarde. Na de spelhervatting reduceerden Bjorn Hahn en Cerginao Pavion de achterstand voor Hindboys. Beide ploegen sloten het duel met enkele mannen minder af. Bij Hindboys werd Sarish Ramcharan roodgekleurd, evenals Farello Gobind en Delano Wandelaar van Jong India.
HVV kon geen vuist maken tegen Interpull, dat in de tweede helft het dubbele scoorde: 8-0. De goals kwamen van Marnix Brown, Ian Laldhari (3x), Wiresh Ramsaran, Steven Sardjoe en Romario Vanan (2x). Rood: Santiperkash Ramphalmisser (HVV).
Cruzeiro wees Jong Jivan Jotie 2012 na een ruststand van 2-1 uiteindelijk met 5-3 terug. Doelpunten Cruzeiro: Laurence Amatredja, Karel Belliot, Roxanno Martosoekatmo, Charel Singodikromo en Jimmy Singodikromo. Jong Jivan Jotie 2012: Cedric Leefstand (2x) en Henry Komis.
Hindelaya verspeelde dure punten tegen KD 2011. Het werd 2-2, een score die als voor de rust was bereikt door doelpunten van Riteshkoemar Mehilall en Navinkumar Mangal van Hindelaya, en Luciën Hidalgo en Giovannie Sadhoe van KD 2011. Bij deze ploeg mocht Nevil Norah vroegtijdig gaan douchen.
9.KD 2011         12-15
Programma: Donderdag 28 april: 18:30 uur Interpull-Cruzeiro en 20:20 uur Jong Jivan Jotie 2012-HVV. Zondag 15 mei: 13:00 uur KD 2011-Interpull; 15:00 uur The Red Rose-Hindelaya; 17:00 uur HVV-Hindboys; 19:00 uur prijsuitreiking.