Mondhygiëneweek van start

Vandaag is de Mondhygiëneweek van Dental Hygiëne van start gegaan. In verband hiermee werd er een open dag georganiseerd waarvoor veel mensen zich naar de tandartsenpraktijk aan de Gemenelandsweg begaven.

Volgens Dyonne Leerdam, directeur van Dental Hygiëne die in 2004 in Utrecht (Nederland) is afgestudeerd, wordt deze week een keer per jaar georganiseerd. Het doel ervan is om de mensen bewust te maken van het belang van mondhygiëne. Het thema dit jaar is: ‘It all starts here. Healthy mouth, healthy body’.  De boodschap is het verband dat bestaat tussen mondhygiëne en gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de Surinaamse samenleving last heeft van bloedend of ontstoken tandvlees. Dit alles kan invloed hebben op de gezondheid.

Leerdam geeft aan dat ze zich ernstig zorgen maakt over onder andere tandvleesontstekingen (paradontitis). “Ik vind het heel jammer als het al zo ver gekomen is dat men klaagt over een tandvleesontsteking.

Dit alles motiveert mij om deze week te organiseren. Op deze manier kunnen mensen meer informatie krijgen over hoe ze hun gebit beter kunnen onderhouden.“

Leerdam geeft verder aan dat veel mensen wel meer willen weten over mondhygiëne, maar dat er weinig plaatsen zijn waar mensen hierover informatie kunnen krijgen. Vast staat dat mensen hun gebit beter moeten verzorgen. In de meeste gevallen melden mensen zich pas aan wanneer hun tandvlees al ontstoken is. Volgens Leerdam moet dit veranderen: regelmatig een bezoek brengen aan de mondhygiënist kan veel problemen helpen voorkomen.

-door Ivan Summerville-

More
articles