Inter en Transvaal blijven in race om landstitel

De kaarten zijn nog niet geschud in de SVB hoofdklasse competitie. Zowel koploper tevens titelverdediger Inter Moengo Tapu als subkoploper Transvaal maakt met nog vier speelronden voor de boeg kans op het landskampioenschap. Na veertien wedstrijden heeft Inter Moengo Tapu een voorsprong van drie punten op de naaste concurrent.
Afgelopen zaterdag nam Inter Moengo Tapoe het in het eigen Ronnie Brunswijk Stadion op tegen WBC. De gastheer won dit na een 1-2 achterstand uiteindelijk met 4-2. Romeo Kastiel, die alle vier goals voor Inter scoorde, opende de score in de 25ste minuut, maar WBC kwam dertien minuten later langszij via  was Vangelino Sastromedjo. Ploeggenoot Giovanni Drenthe verdubbelde de voorsprong en bepaalde daarmee de ruststand op 2-1 in het voordeel van WBC. Zich ervan bewust dat drie belangrijke punten verloren konden gaan, gooiden de thuisploeg het na de spelhervatting over een andere boeg. Uiteindelijk nam Kastiel met nog drie treffens de volledige productie van Inter voor zijn rekening.
Naast deze partij waren de meeste ogen ook gericht op de ontmoeting tussen Takdier Boys en Transvaal. De groenwitte formatie is vanaf de komst van coach Dennis Bainoe ongeslagen en bleef dat ook zaterdag tegen Takdier Boys. In het eigen Eddy Blackman Stadion had Takdier Boys in de beginfase het spel in handen. De ploeg stond na 36 minuten spelen dan ook met 2-0 voor door doelpunten van Shaquille Dapp (4′) en Jurgen Jubithana (36′). In de 41ste minuut kon Transvaal de stand naar 1-2 reduceren. Ivencio Comvalius kwam vanuit links goed opzetten en schoof het leder beheerst achter doelman Regillio Scholsberg. In de tweede helft wist Transvaal nog tweemaal het net van de tegenstander te vinden. Eerst maakte Sorencio Juliaans er 2-2 van, waarna ploeggenoot Anthony Blijd in de 82ste minuut het duel op slot gooide: 3-2.
De volledige uitslagen: Excelsior-Robinhood 4-3; Takdier Boys-Transvaal 2-3; Inter Moengo Tapu-Robinhood 4-2; Leo Victor-Nishan’ 42 5-1 en SV Notch-Botopasie 2-1.