DC De la Fuente contract verlopen

Het contract van John de la Fuente, districtscommissaris (dc) van Para, is verlopen. Hij werd in februari 2015 voor een jaar in dienst genomen. Volgens De la Fuente werd hij vanwege bijzondere omstandigheden geïnstalleerd als dc, omdat dc Mohamed Kasto vanwege gezondheidsredenen niet in staat was om zich optimaal in te zetten als districtsvader.

De la Fuente geeft verder aan dat hij niet weet voor hoe lang hij nog dc van Para is, omdat zijn contract in de maand februari van dit jaar verstreken is. “ Ik werd in februari 2015 geïnstalleerd, omdat men op zoek was naar een goede kandidaat om de verkiezingen in dat district zonder problemen te leiden.” Voor nu is het ook niet bekend wie zijn opvolger zal zijn. De dc vertelt aan De West dat hij in de wandelgangen veel namen hoort, maar dat hij voor de goede gang van zaken geen namen wil noemen. “Ik durf geen uitspraken te doen, zolang het staatshoofd, Desiré Bouterse, mij niet geroepen heeft om te zeggen dat het dienstverband stopt of dat hij aangeeft wie mijn opvolger is, kan ik niets kwijt.”

Gelet op de werkzaamheden die de dc heeft uitgevoerd, blikt hij tevreden terug.

“Men was op zoek naar iemand met ervaring. En daarvoor was ik een geschikte kandidaat.” Hij heeft in zijn eerdere carrière al verkiezingen gedraaid. In de periode van 2000 was hij dc van het district Commewijne.

De dc vertelt aan De West dat hij nog graag langer aanzit, maar bij die gedachte neemt hij ook mee dat men gelet op zijn leeftijd, hoogstwaarschijnlijk iemand die jonger is, de functie zal laten bekleden.

-door Ivan Summerville-

More
articles