Reshuffeling dc’s op komst

Volgens de deken van de districtscommissarissen (dc’s), Roline Samsoedien, zullen binnenkort  verschillende dc’s  gereshuffled worden. Het wachten is op een sein van president Desiré Bouterse,  hij zal aangeven wie vervangen zal worden en of stopt als districtscommissaris. Samsoedien geeft verder aan dat voor het district Wanica waar ze nu de dc van is, er nog een burgervader of -moeder aangesteld zal worden. “De plannen zijn om nog een dc voor Wanica te benoemen. Het wordt dan net als in Paramaribo,  dat twee districtsvaders heeft, te weten Mike Nerkust voor Paramaribo Zuid-West en Jerry Miranda voor Paramaribo Noord-Oost. Een extra dc voor Wanica is een goede zaak, omdat er sprake is van veel migratie naar Wanica.”

Volgens Samsoedien zal dit een verlichting voor haar als dc betekenen, gelet op het feit dat het district veel werkzaamheden kent.

Hoogstwaarschijnlijk zal de dc van Para, John de la Fuente, een van de districtsvaders zijn die vervangen zal worden, omdat hij op contractbasis in dienst werd genomen nadat Jerry Miranda vanwege het uitvallen van dc Mohamed Kasto naar Paramaribo Noord-Oost moest. Geruchten doen ook de ronde dat de dc van Brokopondo, Yvonne Pinas, overgeplaatst zal worden naar Sipaliwini, omdat ze niet meer zo gewenst is in het district. Ook de naam van dc Patrick Pollack in Commewijne wordt genoemd, omdat zijn naam genoemd werd bij praktijken van gronduitgiftes op naam van een stichting die niet geregistreerd staat bij KKF.

door Ivan Summerville

More
articles