Soepe Koese vierde op Arnold Classic

Soepe Koese is gisteren op de vierde plaats geëindigd tijdens de Arnold Classic Amateur 2016 bodybuildingkampioenschappen in Brazilië. Suriname werd tijdens dit evenement vertegenwoordigd door Koese, die viervoudig Mr.Suriname (2012, 2013, 2014, 2015) is en Wendel Setropawiro (Mr.Suriname runner-up 2015).

Koese deed mee in de categorie 70kg en wist wederom een finaleplaats te bemachtigen in een zeer sterk deelnemersveld van 18 atleten. In de finale eiste hij de vierde plaats op, wat volgens de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB) een geweldige prestatie is voor de Surinaamse bodybuildingsport. “Suriname heeft door middel van Soepe Koese wederom bewezen mee te kunnen draaien in de internationale bodybuildingwereld”, aldus Rushil Adjodhiamisser van de SBWB public relation.
Koese vertegenwoordigt ons land sedert 2012, zijn eerste jaar als Mr.Suriname, op de Arnold Classic.
In 2012 en 2013 eindigde hij in Madrid, Spanje, respectievelijk als zevende en zesde.
In 2014 en 2015 werd hij in Brazilië respectievelijk derde en vijfde.
Setropawiro deed gisteren mee in de heavy weight klasse bestaande uit 14 atleten. In deze moeilijke klasse tot 100kg maakte Setropawiro een goede beurt gemaakt. Helaas heeft hij de finale niet gehaald vanwege een zeer sterk deelnemersveld.
Vermeldenswaard is dat Suriname bij alle amateurwedstrijden in het judges panel vertegenwoordigd was door SBWB-voorzitter Manav Kanhai. Kanhai kreeg van de Internationale Bodybuilding Federatie (IFBB) ook de eer om enkele prijzen aan de kampioenen uit te reiken.
De SBWB bond kijkt blikt terug op een zeer leerrijk Arnold Classic weekend waarin de atleten en de SBWB veel meer ervaring hebben opgedaan en ook weer veel bijgeleerd hebben, wat in de toekomst zeer bruikbaar kan zijn voor de Surinaamse bodybuildingsport.
De 14 landen die hebben meegedaan zijn: Argentinië, Bolivië, Brazilië, Canada, Chili, Columbia, Costa Rica, Curaçao, de Dominicaanse Republiek, Mexico, Paraguay, Suriname, Uruguay en Venezuela.
Koese en Setropawiro hebben samen met Melvin Tolud Suriname ook enkele keren vertegenwoordigd op de Flex Nights in Guyana.

More
articles