Albina taxi’s met gemengde gevoelens naar nieuwe standplaats

De Albina taxi’s zijn vanaf vandaag verplicht om op hun nieuwe standplaats aan de Drambrandersgracht te gaan staan. Velen van hen vinden deze plek ongeschikt. Volgens de voorzitter van de Vereniging Taxi Paramaribo Albina, Eduard Austin, staan de leden met gemengde gevoelens op hun standplaats.

In de ochtend van vrijdag op zaterdag heeft de districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noord-Oost, Jerry Miranda, betonblokken laten plaatsen op de plaats waar de Albina taxi’s voorheen stonden. Dat gebeurde onder politiecontrole. Zaterdagochtend weigerden de taxi’s om hun vertrouwde standplaats te verlaten, maar gezien de waarschuwing van de dc dat de politie indien nodig hard zou optreden, werd besloten om vandaag bij de nieuwe standplaats post te vatten. Volgens Austin leggen de chauffeurs zich neer bij de deal welke gesloten was met de minister van TCT, Andy Rusland, om naar de nieuwe standplaats te gaan.

“We zijn niet blij, maar we gaan kijken hoe het werkt en wat we eruit kunnen halen. We staan allemaal hier met gemengde gevoelens. Er is nog veel dat gedaan moet worden, zodat men weet waar we staan.” Austin geeft verder aan dat het er op de eerste dag heel slapjes aan toe ging. Dit is reden genoeg om weer om de tafel te gaan zitten. Gelet op de wijziging van de locatie zal het hoogstwaarschijnlijk ook wat moeilijker gaan voor de niet-leden en taxi’s die niet geregistreerd staan. “Aan de niet-leden is duidelijk aangegeven dat ze zich moeten registreren. Alles moet in kannen en kruiken zijn om in deze situatie een beurt te krijgen, omdat het nu voor een ieder die geregistreerd staat, wat moeilijker is geworden.” Volgens Austin ligt het niet in de bedoeling de niet-geregistreerden uit te sluiten, omdat een ieder op een eerlijke manier een boterham wil verdienen.

-door Ivan Summerville-

More
articles