Bond twijfelt aan expertise nieuwe Telesur-chef

Wilfried Meyer, bondsvoorzitter van de Telegraaf en Telefoon Werknemersorganisatie Suriname (TTWOS), twijfelt aan de kwaliteiten van de gisteren aangestelde nieuwe waarnemend directeur, Mike Antonius. “ Wanneer komen we echt tot rust als je na december weer een nieuwe waarnemende directeur krijgt bij Telesur? We weten niet hoe capabel de persoon is die nu als waarnemend directeur is aangesteld. Hij was ongeveer vier jaar terug belast met mobiel Nederland en we hebben nog steeds geen positief saldo van die operatie kunnen merken. Hij moet niet aangeven dat de contracten duur zijn, maar hij moet als eindverantwoordelijke met  suggesties komen om het project winstgevend te maken, echter laat hij het op zijn beloop.”  Meyer vraagt zich af als men gelet op de grootte van het bedrijf, zo iemand als Antonius kan belasten met de zaken.

Russ Headley die in de maand december aangesteld werd als waarnemend directeur van Telesur na de ontheffing van Dirk Currie, moest vanaf gisteren terug naar zijn oude functie als Chief Financial Officer.

Zijn plaats is ingevuld door Mike Antonius die volgens de Raad van Commissarissen (RVC), een goede commerciële achtergrond heeft. Er wordt verwacht dat hij met zijn expertise Telesur op een hoger niveau kan brengen.

Volgens Wilfried Meyer is de manier waarop Headley ontlast is van zijn functie, niet netjes. Meyer vertelt aan De West dat er een circulaire werd gestuurd en dat de bond op die manier op de hoogte werd gesteld. “ Waarom stemt RVC niet af met de bond, daarvoor zijn we partners. Het is helemaal niet netjes naar de bond toe om ruim twee uur na de ontheffing schriftelijk op de hoogte gesteld te worden.”

Op de vraag van De West waarom Headley een stapje terug moet doen naar zijn oude functie, tast Meyer in het duister. Hij geeft aan dat hij niets officieels op papier heeft gehad van de RVC maar dat er geruchten de ronde doen dat Headley uit zijn functie ontheven is, omdat er momenteel een onderzoek van de Centrale Landsaccountantsdienst (CLAD) gaande is.

door Ivan Summerville

More
articles