LBO-A Lachmonstraat Scholen Futsalkampioen

De Diamond Blue Scholen Futsal-competitie kent in de U-20 klasse een nieuwe kampioen. Het is de jongens van de LBO-A Lachmonstraat zondag gelukt om titelverde-diger STS 1, die vorig jaar ongeslagen kampioen werd, te onttronen. De nieuwe kampioen won de finalewedstrijd met 3-2.
Otmar Hardley de coach van de nieuwe kampioen is zeer tevreden met de prestatie van zijn spelers. In eerste instantie zou de school niet deelnemen aan het toernooi. De gymleerkracht liet het namelijk afweten, maar op aandringen van de leerlingen is er na een trainingsdag een selectie samengesteld.
Uiteindelijk hebben de jongens zichzelf beloond door het kampioenschap in de wacht te slepen.
Hardley zegt dat hij twee tot drie wedstrijden van de STS 1, die tot gisteren ongeslagen was, geanalyseerd had en aan de hand daarvan zijn spelsysteem voor de finale heeft bepaald.
Volgens STS 1-coach Jonathan Burgos is er in de finale niets is misgegaan. “Zowel mijn spelers als de tegenpartij hebben kansen gehad, maar de tegenstander heeft zijn kansen benut”, aldus Burgos. Hij merkt op dat zijn spelers in de slotfase van de wedstrijd de aanval ook niet meer opzochten. Burgos: “Dat heeft ze dan ook de das omgedaan.”
Voor LBO-A Lachmonstraat vonden Enverny Linger, Raydel Lioe A Njie en Ra-I-Dween Pinas het net. Roche Rosebel en Arrigo Watchman deden dat voor STS 1.
De STS 4 won de strijd om de derde plaats met 6-2 van het Imeao-5 Magentha.
In de jongens U-17 klasse werd de W.Ritfeldschool kampioen door met 6-2 van het Ewald P.Meyer Lyceum te winnen.
De Christus Koningschool werd jongens U-14 kampioen.
De Mgr. Wulfinghschool werd in de finale met 7-1 geklopt. STS 4 eindigde als derde door met 2-1 van de J.E.Dennertschool te winnen.
In de meisjesklasse ging de titel naar de STS 1 die Mulo Koewarasan met 12-2 terugwees.

More
articles