Albina taxi’s stellen voorwaarden aan verplaatsing

Leden aangesloten bij de Vereniging Taxi Paramaribo Albina, hebben vandaag een gesprek gehad met de minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Andy Rusland. Volgens de ondervoorzitter van de vereniging, Desire Mersing, zijn er voorwaarden gesteld om de huidige standplaats aan de Waterkant te verlaten. Deze voorwaarden zijn aan de bewindsman doorgespeeld en die gaf aan dat er alles aan gedaan zou worden om in te spelen op de wensen van de taxichauffeurs.

Mersing vertelt aan De West dat er nu een grote druk op de taxichauffeurs is. “ Als we zo plotseling verhuizen zonder dat de klanten op de hoogte gesteld zijn middels reclame of een bekendmaking, zullen we onbereikbaar zijn voor onze cliënten. We hebben ook met toeristen te maken die weten dat we aan de Waterkant zijn en al jaren gebruik maken van ons.

Men moet spotjes en reclames in verschillende talen maken. Mersing geeft aan dat de taxi’s graag hun klantenbestand willen blijven behouden en dat niet aan andere bedrijven willen verliezen.

Ook is er naar de nieuwe locatie te Drambrandersgracht gekeken en het blijkt dat er geen enkel plaats is met dakbedekking. “ Heeft men wel rekening gehouden met de regen en of felle zon? Aan de Waterkant kon men nog naar een winkel in de buurt om zich schuil te houden voor de regen en als de zon fel was, kon men nog naar de winkel om iets kouds te halen. Dat alles willen we, in plaats van slechts die twee zitbanken die daar zijn geplaatst.”

Mersing geeft tot slot aan dat er na het gesprek met de minister een onderhoud met de leden van Albina taxi volgt. “We weten nog niet wat we gaan doen, maar het zal ondanks het gesprek met de minister niet makkelijk gaan om ons van de Waterkant te halen.”

door: Ivan Summerville

More
articles