Suriname verliest na penalty’s van Guadeloupe

De Suriname senioren voetbalploeg heeft gisteren de eerste wedstrijd in de tweekamp tegen Guadeloupe na pe-nalty’s met 2-3 verloren.
In het Stade René Serge Nabajoth op Guadeloupe was de stand na de reglementaire speeltijd 0-0 en ook na verlenging ongewijzigd.
Aangezien er in het reglement van deze Caribbean Cup van de Caribbean Foot-ball Union (CFU) is opgenomen dat el-ke wedstrijd een winnaar moet heb-ben, moesten penalty’s de beslissing brengen. Guadeloupe schoot iets be-ter, hoewel de Surinaamse doelman Claydel Kohinor een inzet stopte en één poging naast zijn doel zag gaan. Echter miste Natio drie van zijn vijf pogingen.
In de eerste helft kregen beide ploegen kansen om te scoren, maar aan beide kanten stonden de doelmannen op hun plaats of reageerde de verdediging alert.
In de tweede speelperiode was pakweg hetzelfde spelbeeld te zien, ook zonder doelpunten.
Na 90 minuten voetbal volg-den nog tweemaal 15 minuten, waarin de spe-lers van beiden landen vermoeid oogden. Suriname zat echter iets beter op de bal, maar wist dit niet in doelpunten om te zetten.
De returnwedstrijd wordt op dinsdag 29 maart aanstaande in het André Kamperveen Stadion afgewerkt.
Het was gisteren de dertiende ontmoe-ting tussen Suriname en Guadeloupe en de vijfde overwinning van de eilandbewoners op Suriname. In de twaalf voorgaande ontmoetingen wonnen de landen elk vier keer van elkaar en werd er vier keer gelijkgespeeld.
Suriname en Guadeloupe waren in de voorronde van de Caribbean Cup in een poule ingedeeld met Saint Martin, maar de laatstgenoemde trof zich terug. Hierdoor gingen Suriname en Guadeloupe zonder te spelen over naar de tweede ronde en moeten zij nu in een tweekamp uitmaken wie als poulewinnaar een ronde verder gaat.