Spanning te snijden in schaakstrijd

 

De spanning is te snijden in de Nationale Schaakkam-pioenschappen. Met nog drie ronden voor de boeg wordt bestaat de top 5 uit regerend landskampioen FM Roger Matoewi, CM Su-radj Hanoeman, FM Dew-perkash Gajadin, FM Calvin Tjong Tjin Joe en FM Viresh Giasi.
Matoewi en Hanoeman staan beiden op 7 punten. Gajadin en Calvin Tjong Tjin Joe volgen op een half punt achterstand met elk 6.5 punten. Giasi deelt de vijfde plaats met CM Micheal Si-ban die ook 6 punten heeft weten te behalen. De laatst-genoemde moest zijn eerste verlies incasseren tegen Giasi.
De twee dames die meedoen in dit toernooi, te we-ten WCM Rosangela dos Ra-mos en debutant WCM Ca-therine Kaslan, bezetten res-pectievelijk de 10e en de 13e plaats.
In de nog te spelen ronden zal de spanning toenemen door de strijd om de koppositie. Matoewi die de titel al elf keren mocht opeisen, moet het nog opnemen te-gen Catherine Kaslan, Kaise Oneil en Shiva Kalka. De an-dere gedeelde koploper Ha-noeman moet nog plaatsnemen tegenover Siban, Shiva Kalka en Tjong Tjin Joe.
Tjong Tjin Joe heeft ook nog een partij in te halen tegen Dos Ramos.
Terwijl de Nationale Schaak-kampioenschappen in volle gang zijn, wordt bij de da-mes ook op volle toeren ge-schaakt. De voorrondes om uiteindelijk deel te kunnen nemen aan de eindronde van het Dameskampioen-schap 2016 vinden even-eens in het SOC-gebouw plaats. WFM Kaithleen Tjong Tjin Joe voert de lijst aan met 4 punten. Zij heeft al haar partijen gewonnen en leidt dus met 4 uit 4, terwijl Eliot Saday en Farisa Reumel op een punt achterstand volgen. Alexandra Kaslan en CM Victoria Kaslan volgen met 2.5 punten. Xamiera Ra-ghoebier en Alisha Jaiper-saud hebben nu elk 2 punten. Raghoebier heeft ech-ter door minder verliespunten een betere positie op de ranglijst en bezet dan ook de zesde plaats. Desondanks zal in de komende partijen worden uitgemaakt wie doorgaat want na de zevende ronde gaat de top zes van de dames door naar de Dames-kampioenschappen 2016.

More
articles