Parlementariër Hopkinson: ‘Het was echt mijn droom’

“Ik ben blij met dit moment.  Het was altijd mijn droom om mij te begeven in ’s lands debatzaal, De Nationale Assemblee”, zegt Roché Ray Hopkinson. “Sinds ik meedeed aan het jongerendebat ’Krutu’ was het verlangen er”, merkt hij verder op. Hopkinson is vandaag toegelaten tot parlementariër, middels een opschuiving is hij alsnog in de gelegenheid gesteld te fungeren als parlementariër. Tijdens zijn spreekbeurt maakte Hopkinson van de gelegenheid gebruik het gewezen lid, Rabin Parmessar die intussen directeur is bij de N.V. Energie Bedrijven Suriname, te bedanken en succes te wensen in zijn nieuwe ambt.

Volgens Hopkinson geniet de aanpak van het onderwijsbeleid en de gezondheidszorg prioriteit. Daarnaast vindt hij het noodzakelijk dat Surinamers zowel in de stad, het district als langs de grenzen, een gerichte rol krijgen in de ontwikkelingen van Suriname, zodat ze niet alleen het land, maar ook zichzelf kunnen helpen ontwikkelen.

De fractieleiders van de politike partijen hebben Hopkinson verwelkomd  namens de politieke partijen. Fractieleider van de Verenigde Hervormings Partij, Chandrikapersad Santokhi, gaf de parlementariër mee dat met de functie het verkrijgen van wijsheid en inzet in de politiek van belang is.

-door Melissa Achthoven-

More
articles