Frans-Guyana: Manoëlzinho voor derde keer veroordeeld

Manoel Moura Ferreira, alias Manoëlzinho, is op 14 maart j.l., samen met zijn metgezel bij verstek veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf door het gerechtshof in Cayenne. De twee mannen hebben in 2012 in Dorlin twee manschappen van de gendarmerie doodgeschoten.

Manoëlzinho moest samen met Ronaldo Silva Lima, alias Brado, verschijnen voor de rechter.

Beiden zitten in de gevangenis in Brazilie, nadat zij in 2012 in Macapa werden opgepakt. Zij zitten sindsdien officieel in verlopige hechtenis, in afwachting van hun veroordeling in Brazilie. De afgelopen dinsdag zijn de twee mannen schuldig bevonden aan de moord in 2012 op 2 Braziliaanse landgenoten, in Dorlin, op een steenworp afstand van Maripasoela. Toentertijd was Manoëlzinho het hoofd van een zeer beruchte en gewelddadige bende, die met zware wapens goudzoekers beroofde van hun bezittingen.

Het is de derde veroordeling uitgesproken door de franse justitie. In januari kreeg Manoëlzinho ook al een straf van 20 jaar voor de moord op een prostituée in 2011 die hij in Saint Elie in koele bloede vermoordde. Zijn tweede veroordeling had betrekking op een dubbele moord in georganiseerd verband. Er zijn nog andere rechtszaken die moeten volgen, want deze crimineel staat ook terecht voor halsdelicten in Fort de France in Martinique en in Brazilie. Maar ook in Suriname wordt hij als hoofdverdachte aangemerkt in roof en moordzaken, zoals die bij het Savannah casino en de moord op 21 juni 2012 op Arauja aan de Masonstraat.

More
articles