Toeristenkaart vanaf vandaag euro 30

“Die euro 90, – voor een toeristenkaart was gewoon te hoog. Gelukkig dat het verlaagd is naar euro 30, -. Dit bedrag is nog betaalbaar voor een toeristenkaart. Een verlaging van het tarief zorgt ervoor dat er sprake kan zijn van veel toeristen en als je meer toeristen in het land hebt, heeft dat gelet op de deviezen, economische voordelen”, is de eerste reactie van Waldo Gobardhan van Waldo’s Travel over het nieuwe tarief van euro 30, – voor de toeristenkaart. Vanwege de kritiek met betrekking tot het eerder afgekondigde tarief van euro 90,- voor de toeristenkaart, heeft de regering het besluit genomen om vooralsnog het tarief voor de toeristenkaart per 15 maart 2016 vast te stellen op euro 30 of US-dollar 35, -. In een persbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken laat de afdeling Voorlichting weten dat de regering zich er terdege van bewust is dat verdere versoepeling van het personenverkeer zowel mogelijkheden als uitdagingen met zich meebrengt.

Het ministerie zal zich daarom beijveren om de beste besluiten te nemen in het belang van de duurzame ontwikkeling van het land.

Volgens VHP-parlementariër Mahinder Jogi, heeft het geklaag in het parlement over de dure toeristenkaart zoete vruchten afgeworpen. “ Die euro 90,- was te zwaar. We moesten onze stem laten horen, omdat er veel Surinamers in onder andere Nederland en Frans-Guyana zijn die naar Suriname willen. “Gelet op het nieuwe tarief, zegt de parlementariër dat hij tevreden is en dat het bevorderlijk zal gaan werken voor het toerisme en de handel.” Dit is gelet op de economische situatie een goede stap voor het land.”

door Ivan Summerville

More
articles