Bondsvoorzitter veroordeelt staking BBS’ers

John Seedorf, voorzitter van de Bond Personeel Beveiliging Bijstand Dienst Suriname, is niet te spreken over een staking vrijdag bij Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS). De BBS’ers zouden zonder toestemming en medeweten van het bondsbestuur in actie zijn gegaan. De ontevreden BBS’ers konden kennelijk niet langer wachten op de uitvoering van een plan dat door minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie in samenspraak met de bond is opgesteld.

Seedorf zegt aan De West verrast te zijn geweest over de staking en zegt dat de staking getypeerd kan worden als onrechtmatig.

“Er is geen sprake van een staking. Ik heb de bondsleden het veld ingestuurd om een ieder op te roepen aan het werk te gaan”, aldus de bondsvoorzitter.

“Vrijdag waren alle mannen van hun posten, terwijl dat niet mag. Eén persoon moet altijd nablijven als er een staking uitbreekt”, vult hij aan.

Alvorens een staking plaatsvindt, wordt de minister op de hoogte gesteld en worden er brieven geschreven. “Een staking vindt niet van de ene op de andere dag plaatst”, merkt Seedorf op.  De voorzitter zegt dat aan het begin van het jaar de minister met de leden van de bond vergaderd heeft te Overbridge over de knelpunten binnen de BBS. Er is ook een beleidsplan 2016 opgemaakt.

“Alles dat de bond in feite wil bereiken met de overheid heeft de minister vastgelegd in het plan”, aldus Seedorf.  Aanpak van de medische zorg, het verzorgen van kadertrainingen en opleidingen, het aanpassen van het  functie Informatiesysteem Overheid (Fiso).

”We moeten nu de vinger aan de pols houden”, zegt hij verder. Salarisaanpassing in het kader van de Fiso heeft nooit plaatsgevonden, hoewel dat wel het plan was.

Het verzorgen van een opleiding tot officier is dringend nodig binnen het korps en ook het verzorgen van andere trainingen  laat Seedorf verder weten. Dit zijn de eerste prioriteitspunten die de bondsvoorzitter zal laten aanpakken.

door Melissa Achthoven

More
articles