Broki bezorgt Slee Junior tweede nederlaag

De  ploeg van Broki uit Abra Broki heeft koploper Slee Junior zondag zijn tweede nederlaag van het seizoen bezorgd in de competitie van de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB). Broki stuntte met een verpletterende 4-1 overwinning. In de eerste ronde verloor Slee Juniors slechts van Jong Aurora met 1-2. In die ronde werd Broki met 3-1 verslagen. Slee Juniors had met zijn fysiek voetbalgeweld en conditioneel tempo heel weinig in te brengen.  De ruststand was 1-1, maar na de hervatting veranderde het spelbeeld volkomen. Broki meer vat op het spel, ook dankzij een nummerieke meederheid, aangezien Slee Juniors vanaf de 33ste minuut het met een speler minder moest doen. Densi Amiemba werd namelijk met de rode kaart het veld uit gestuurd wegens natrappen.
Desondanks duurde het tot de eindfase voordat Broki de winst binnen haalde.
Clifford Alleyne bepaalde met een hattrick de eindscore op 4-1 voor Broki.
Het eerste doelpunt van de winnende ploeg kwam van Sifillion Soekhoe, terwijl Densi Amiemba het net vond voor Slee Juniors.
Flora moest heel diep gaan om toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen Jong Aurora. Het werd 2-2 na eveneens een gelijke stand van 1-1 bij de rust. Met dit gelijk verspeelde Flora zeer belangrijke punten. Renato Ceder en Furgill Tinhull schoten raak voor Flora, terwijl Qudo Saaki beide doelpunten voor Jong Aurora liet noteren.
Van de drie koplopers profiteerde Saamaka het meest van de situatie, door een 2-0 zege op Puwa Nani. De score was reeds bij de rust bereikt door doelpunten van Johannes Sampi en Tagejo Paulus.
Princo bleef zijn stijgende lijn voortzetten door een ruime zege (6-3) op Vasco Da Gama. Bij de rust leide Princo reeds met 4-1. Marcello Triesie scoorde een hattrick. Tjark Verbond (2x) en Donovan Zeegenaar zorgden voor de andere treffers. Voor Vasco Da Gama waren het Lucio Teixeira da Silva (2x) en Gilberto Da Costa Correa Jr.
Het programma voor woensdagavond aanstaande is als volgt: 18:00 uur U-20 Puwa Nani-Flora en om 20:00 uur in de eerste klasse Saamaka-Jong Aurora.