Hoog bezoek basketbalbond

De Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) krijgt deze week hoog bezoek. Na een intensief traject van voorbereidingen, krijgen de SBA en haar leden bezoek van een hooggeplaatste FIBA-vertegenwoordiger in Suriname. Lubimir Kotleba, adviser to the President of the FIBA, zal van 3 tot en met 5 maart aanstaande in Suriname zijn voor een officieel bezoek.
Het nieuwe beleid van de FIBA is erop gericht om de relatie met haar leden te verstevigen. Dit zal moeten leiden tot gerichte ondersteuning aan de FIBA-leden.
In het eerste traject moest de SBA het vorig jaar een complete inventarisatie opsturen met betrekking tot facilteiten, equipment in gebruik, officials, logistiek enz.
Dit jaar heeft de SBA de “Country scan for National Federations” afgerond en ingediend. Het bezoek van Kotleba heeft vooral betrekking op de country scan en de verdere samenwerking tussen de FIBA en de SBA.
De SBA werkt eraan om zelfstandig en transparant de ontwikkeling van de basketbalsport in Suriname te bevorderen. De SBA zal zich tijdens het bezoek van de FIBA vooral richten op projecten van de FIBA ter versterking van de lidverenigingen.
Op vrijdag 4 maart zal de SBA een bijzondere ledenvergadering beleggen in de Ballroom van hotel Torarica.

More
articles