Basketbalsters maatje te groot voor Montjoly

De nationale dames basketbalselectie van Suriname was gisteren een maatje te groot voor Montjoly uit Frans-Guyana.  De Surinaamse speelsters wonnen het vriendschappelijk duel in de Ismay van Wilgen Sporthal met 47-41.  De Surinaamse ploeg startte veel beter en nam danook een voorsprong. Echter herstelden de gasten zich meteen. Suriname werd wat onder druk gezet en de ploegen sloten de eerste quarter af met 12-12.
Suriname kwam in de tweede fase sterk terug, maar het haperde aan de verdediging, waardoor de gasten weer de gelegenheid kregen langszij te komen. Bij het ingaan van de rust was de stand 24-24.
Na de spelhervatting ging Suriname uit een ander vaatje tappen. De ploeg werkte meer in de verdediging, maar wist aan de andere kant de kansen veel beter te benutten. Na een kleine voorsprong van 38-35 aan het einde van de derde speelperiode, sloot Suriname het duel uiteindelijk af met met een 47-41 zege.
Ed Verveer, de coach van de Surinaamse ploeg, zegt dat de selectie in de voorbereiding zes trainingen heeft afgewerkt. Hij betitelt de partij van gisteren als een tight game, en meent dat het treffen beslist is door de individuele klasse en de teamgeest van de Surinaamse speelsters.
Gisteren kwam de A-selectie in actie, terwijl de B-ploeg het vandaag in het vandaag tegen de zelfde opponent opneemt. De samenstelling van de selecties is geschied op basis van de sterkte van de spelers en de evenredigheid. De teams bestaan uit speelsters van De Arend, CLD, Yellow Birds en Rialto.
SCVU blijkt niet vertegenwoordigd te zijn, maar is zou wel een uitnodiging naar de club zijn gestuurd. Het is vooralsnog onduidelijk waarom de vereniging uit Uitvlugt geen speelsters heeft in de nationale selectie.

door Ivan Summerville

More
articles