MinOWC sleept aannemer naar groene tafel

Minister Robert Peneux van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, zegt aan De West dat hij het aannemersbedrijf De TEAM voor het gerecht zal slepen. Het gebouw van het ministerie aan de Kaffiludistraat heeft afgelopen maandag grote waterschade opgelopen. Als gevolg hiervan staan er gesprekken op stapel met de juridische afdeling van het departement. Bedoeling is om met de bekomen informatie en begroting van de schade, de aannemer voor het gerecht te slepen.

Minister Peneux geeft aan dat de aannemer al twee jaar bezig is met renovatiewerkzaamheden.

De opdrachten waren onder andere om het hele dak van het ministerie te renoveren en om het plafond te repareren. Op de plaatsen waar de aannemer al bezig was, waren er wederom lekkages en ook is het plafond van de directeurskamer neergestort. “ De vraag is nu wat voor werk er verzet is door de aannemer, maar dat verhaal mag hij bij de groene tafel doen”, aldus Peneux.

Peneux zegt dat wat nu de dienstverlening betreft het gebrekkig is. Er zijn slechts enkele afdelingen die het werk doen, zoals Bureau Speciaal Onderwijs, Inspectie Voortgezet Onderwijs en Bureau Basis Onderwijs. “Ik ben sinds het incident van maandag zelf op het veld gegaan om ruimtes te zoeken. Het is geen makkelijke taak om te klaren, want u begrijpt dat we een gebouw moeten zoeken dat toegankelijk is voor mensen die komen met hun klachten en het personeel moet zich ook prettig voelen in de werkruimte. Voor nu zijn verschillende afdelingen ondergebracht in het BEIP-gebouw.”

De minister is nog steeds op zoek naar een gebouw om te huren. Hij heeft al zijn oog op een bepaald gebouw laten vallen, maar omdat de zaken nog niet rond zijn, is het voor de bewindsman moeilijk te zeggen waar het personeel voorlopig ondergebracht zal worden. Peneux voert tevens gesprekken met buitenlandse banken om te kijken hoe het gebouw aan de Kaffiludistraat dat van MinOWC is, gerenoveerd kan worden.

door Ivan Summerville

More
articles