Mortuarium ’s Lands weer operationeel

Het mortuarium van het ’s Lands Hospitaal is weer operationeel. In het jaar 1900 werd het mortuarium gebouwd, het is het oudste van ons land. Vandaag heeft de officiële ingebruikname van het mortuarium plaatsgevonden. “Vanaf vorig jaar 1 februari zijn de renovatiewerkzaamheden gestart”, zegt Jamila Abendanon,  manager van het mortuarium in een vraaggesprek met De West.

De renovatie bedroeg US$ 311.000 en is mogelijk gemaakt door de Indiase ambassade die het grootste deel betaalde, de rest werd aangevuld door het ziekenhuis. Vorig jaar heeft de ambassadeur van India, Subashini Murugesan, de cheque voor de renovatie van het mortuarium van het ’s Lands Hospitaal overhandigd  aan de leiding van het ziekenhuis. De waarnemend algemeen directeur, Bernard Abia en de medische directeur, Soenita Nannan Panday- Gopisingh, hadden toen tijdens hun toespraak aangegeven, dat de oplevering voor maart 2016 plaats zou vinden. Tijdens de renovatieperiode was het mortuarium gesloten en was er  een samenwerking met het mortuarium van het Academische Ziekenhuis Paramaribo. Met de renovatie kunnen er nu 36 lichamen worden geborgen in de koelcel, voorheen konden er maar zes lichamen worden geborgen. In de aula kunnen nu tachtig personen worden geaccommodeerd voor de uitvaartdienst. Deze investering betekent heel veel voor het ziekenhuis, want met de renovatie van het mortuarium, is de kwaliteit van de dienstverlening aanzienlijk verbeterd, zowel de persoonlijke als de operationele dienstverlening.

De kwaliteit van de dienstverlening staat en valt met de kwaliteit  van de medewerkers van het mortuarium en deze zijn deskundig en zorgvuldig voorbereid op hun taak. “Nu is alles in place, we zijn officieel open”, aldus de manager van het Mortuarium, Violetta Profijt.

door Melissa Achthoven

More
articles