RKZ viert eeuwfeest met Gezondheidsbeurs

Het Sint Vincentius Ziekenhuis, ook wel bekend als het Rooms-Katholiek Ziekenhuis (RKZ), viert haar 100-jarig bestaan vandaag en morgen met een Gezondheidsbeurs. De beurs wordt gehouden op de gangen van het ziekenhuis zelf. Het feest komt echter vijf maanden te vroeg, want het ziekenhuis is pas op19 juli aanstaande jarig. Het feestprogramma wordt afgewerkt door de commissie `Een eeuw St.Vincentius Ziekenhuis’.

Algemeen directeur van het ziekenhuis, Manodj Hindori, vertelt aan De West dat dit een kick off is van activiteiten naar de viering op 19 juli aanstaande. Naast de tweedaagse beurs wordt binnenkort ook een speciaal postzegelcarnet en een jubileumboek `100 jaar St.Vincentius Ziekenhuis’ uitgegeven. In de maand juli wordt er een wandelloop en een bonte avond voor het personeel en gepensioneerden gehouden. Vanessa Zeefuik, lid van de feestcommissie, zegt dat er op de tweedaagse beurs ook informatiestands van het ziekenhuis zullen staan.

Het gaat onder andere om mamazorg, logopedie en diabetes. Voorts zijn er ook andere organisaties aanwezig. Een organisatie die ook op de beurs staat, is Mens en Thuiszorg. Zij zeggen dat hun organisatie niet weg te denken is op de beurs van het St. Vincentius Ziekenhuis.

Reden hiervoor is dat zij vaak genoeg vragen vanuit het ziekenhuis krijgen van mensen die ontslagen zijn uit het ziekenhuis en naar huis moeten. De beurs is een aanzet, het grote feest is op 19 juli.

door Ivan Summerville

More
articles