February 20, 2016


Dance Bootcamp Suriname plant 3e editie op St. Maarten


February 20, 2016

De organisatie Dance Bootcamp Suriname is van plan om in de maand juli haar derde dansevent te organiseren op St. Maarten. Dit zal gescheiden nadat deze editie eerst in Suriname is voltooid en dat is op 5 en 6 maart. In Suriname heeft de Dance Bootcamp Suriname al bij de eerste editie een aantal dansliefhebbers weten aan te trekken, waardoor de organisatie het evenement ook buiten Suriname is gaan promoten en daar boekte zij eveneens succes. De eerste editie vorig jaar en de tweede afgelopen februari op St. Maarten, is zo succesvol geweest, dat de organisatie besloten heeft om haar project op het eiland te continueren. Dance Bootcamp Suriname is een organisatie die is opgericht door jonge Surinaamse choreografen, dansers en filmmakers, die dans in Suriname een boost willen geven door dansworkshops te verzorgen. Het idee van Dance Bootcamp werd geïnspireerd door de beperkingen, die de dansers hebben ervaren qua dans, vooral in Suriname, waar de entertainment industrie nog in ontwikkeling is. Tot de organisatie behoren oprichter Marcelino Zandwijken (Nederlandse Surinamer), leden van The Myztikalz, choreografen van On Stage, Artlab en Surinaamse filmmakers. De orga-nisatie gelooft sterk dat als zij nu een begin hiermee maken en durven om stappen te ondernemen, zij uiteindelijk hun doel zullen bereiken. Het doel van het evenement is om barrières te verbreken en dansers van het Caribische gebied, de Verenigde Staten en Europa aan te trekken naar het evenement in Suriname. Derde editie Op zaterdag 5 maart (voor kinderen) en zondag 6 maart ( voor volwassenen) wordt de derde editie in Suriname voortgezet. Om deel te nemen aan het evenement, kunnen zowel de kinderen als hun ouders zich aanmelden bij Dresscode of via email op: [email protected] Dance Bootcamp is bestemd voor de doelgroep jong en oud. Tijdens de workshops hebben de dansliefhebbers de keuze uit breakdance, dancehall, popping, afro, hiphop, house, zumba, jazz fusion en heels. Bij deze editie zullen dansdocenten vanuit Nederland, St. Maarten en Suriname workshops verzorgen. Marcelino Zandwijken (afro dans) & Mygella Zandwijken (dancehall) uit Nederland en Miss Bee (jazz fusion, heels) & Jay Mills (hiphop) uit St. Maarten zullen op hun beurt hun ervaring in Suriname delen. Dans gering ondersteund Dance Bootcamp Suriname is van mening, dat de dansgemeenschap in Suriname niet genoeg ondersteund wordt, vandaar dat de jonge ondernemers een ambitieuze organisatie hebben samengesteld met het doel de kennis, die zij tot nu toe als dansers en performers hebben opgedaan, over te dragen aan de volgende generatie dansers, mensen die een passie hebben voor dans. Op deze manier leveren zij een bijdrage aan de dansscène van ons land en stimuleren de verdere ontwikkeling van danstalenten.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249