SV Notch bezorgt Inter eerste verlies

Regerend landskampioen Inter Moengo Tapu heeft maandag zijn eerste verliespartij voor dit seizoen geïncasseerd.
In het eigen Ronnie Brunswijk Stadion werd Inter Moengo Tapu met 0-1 verrast door het eveneens thuisspelende SV Notch. Het was Garvey Kwelling die in de eerste speelperiode het leder achter doelman Obrendo Huiswoud wist te plaatsen. De score bleef tot het eindsignaal ongewijzigd en daarmee was het eerste verlies voor Inter Moengo Tapu na  zeven winstpartijen en twee remises een feit. De ploeg blijft desondanks koploper met 23 punten uit tien wedstrijden. Transvaal is tot op zes punten genaderd, maar de groenwitte formatie deed zich zelf tekort door vrijdat een 1-0 voorsprong na rust uit handen te geven tegen Leo Victor en 1-1 gelijk te spelen. Jerny Faerber scoorde voor Transvaal en Ivanildo Misdjan voor Leo Victor.
Zaterdag verloor promovendus Nishan’42 voor de vierde keer dit seizoen. Het werd 3-1 voor Takdier Boys, dat na de pauze terugkwam van een 0-1 achterstand. Ronaldo Brito de Oliveira had Nishan’42 in de eerste helft op 1-0 gezet, maar in de tweede speelperiode beslechtten Melvin Valies, Jurgen Jubitana en Donovan Loswijk het feit in het voordeel van Takdier Boys.
Op dezelfde dag won WBC met 4-1 van Excelsior, terwijl Robinhood zondag met 1-0 van Botopasie won. Na een 0-0 ruststand had Richard Amiemba van Botopasie de pech in eigen doel te scoren.
Stand na tien speelrondes:
1.Inter MT     23 punten
2.Transvaal     17 punten
3.Botopasie     15 punten
4.Nishan’42     14 punten
5.SV Notch     14 punten
6.Robinhood     14 punten
7.WBC     13 punten
8.Takdier Boys 13 punten
9.Leo Victor     9 punten
10.Excelsior     6 punten
Programma: Vrijdag 12 februari: 20:00 uur Leo Victor-Robinhood (Essed Stadion). Zaterdag 13 februari: 16:30 uur: SV Notch-Excelsior (Brunswijk Stadion) en Nishan’42-WBC (Meerzorg) en 17:00 uur Botopasie-Transvaal (NGVB) en Takdier Boys-Inter MT (Eddy Blackman Stadion).

More
articles