Politie zoekt nog 2 Kirpalani-verdachten

Vier maanden na de spectaculaire inbraak bij Kirpalani N.V., waarbij de daders miljoenen aan US$, SRD en euro’s hadden buitgemaakt, koerst de politie ineens in raptempo af op de ontknoping. Na de arrestatie van vier mannen in het weekend, gevolgd door de vrijwillige overgave van twee anderen in de loop van de week, heeft de politie nu nog twee mannen in het vizier die in verband worden gebracht met de benderoof.

Hoewel de politie het niet met zoveel woorden zegt, weet De West dankzij additionele bronnen dat Furgill Donk (32) en Glenn Doemoeng (28) naar wie het Parket van de procureur-generaal in de media opsporings- en arrestatiebevelen heeft uitgevaardigd, op de politielijst staan van zeer vermoedelijke leden van de bende die bij Kirpalani heeft toegeslagen.

Beide mannen worden ervan ‘verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan gekwalificeerde diefstal in vereniging’. Politiemensen zouden bij het onderzoek weinig rekening houden met het feit dat ze mogelijk goede rugdekking hebben van invloedrijke personen.

Overigens wijst veel erop dat Doemoeng allang met een deel van de buit is uitgeweken naar het buitenland. Hij zou via Frans-Guyana zijn uitgeweken, mogelijk nog voordat de politie hem in het vizier had.

Nu de vervolging zekerheid heeft over het aandeel van Donk en Doemoeng is het aantal verdachten op zes gekomen, waarvan vier al in verzekering zijn gesteld. Twee, Joel G. en Angelo M., vielen tijdens een razzia in de nacht van zaterdag op zondag in handen van de politie. Hun medeverdachten Clifton F. en Aniel N. meldden zich woensdag onder begeleiding van hun advocaat aangemeld bij de politie. Alle vier mannen zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek loopt gestaag. Een Guyanese vrouw die in gezelschap was van Joel G en Angelo M blijkt illegaal in Suriname te verblijven. Ze is onder vreemdelingenbewaring genomen in afwachting op haar uitzetting naar haar land van herkomst.

More
articles