February 6, 2016


Maak kennis met… Ruben Welles the Pranker


February 6, 2016

  Niet alleen op social media staan er hele leuke prankfilmpjes van Ruben Welles, de filmpjes hebben ook de beeldbuis bereikt. Welles is dit jaar zelfs naar Curaçao afgereisd om zijn pranks daar uit te proberen. Hoewel hij soms bedreigd wordt door mensen die een geintje niet aankunnen, wordt het Welles programma toch voortgezet. Welles houdt van uitdagingen aangaan, dat blijkt uit de video’s die hij produceert. “Ik vind het leuk om mensen te laten lachen”, zegt hij. Maar wie is Welles eigenlijk? Zijn verhaal deelt hij met Teenie West. Ruben Welles staat bekend als ‘Welles’, is 28, jong en een vrij gezellig mens dat ervan houdt om mensen te laten lachen. Hij was altijd actief als fotograaf en hij probeert zijn droom te verwezenlijken. Naast het pranken en filmpjes maken, is hij directeur van een vrij jong bedrijfje, dat tv-commercials produceert voor lokale bedrijven. Van huis uit wou Welles altijd iets groots doen. Eind 2013 kreeg hij een opdracht van een paar rijke vrienden om een stunt uit te halen en zo begon het prankgebeuren. “Ik moest naar een McDonalds gaan en mij gewoon uit het niks verkleden als vrouw met een pruik en een hak. En die bewuste opdracht moest gefilmd en geüpload worden op YouTube. Kreeg ik tenminste 1000 views, had ik een snelle SRD 1000, – tegoed bij hen”, aldus Welles. Zo gezegd en zo gedaan, het ging zoals was afgesproken en zo kwam het idee om verder te gaan met pranken. Sinds toen tot op heden heeft hij filmpjes geproduceerd, waarmee hij nu niet alleen in Suriname, maar ook in het buitenland via social media, mensen mee aan het lachen brengt. Welles wist vanaf zijn eerste filmpje, dat hij mensen kon laten lachen door gewoon zichzelf te zijn. Een van zijn filmpjes (Sranan Tongo praten met Antilianen) is bijna een half miljoen keer bekeken op YouTube. Dit filmpje is door heel wat websites, blogs en ook een van de populairste radiostations in Nederland (FunX) gedeeld. “Dat was voor mij een eyeopener om door te gaan. Ik merk ook dat 90% van de tijd dat ik over straat loop, iemand mij herkent.” Als pranker kijkt Welles ook op naar mensen die hem inspireren. Zijn eerste inspiratie komt van God, daarna van zijn idolen Jandino uit Nederland en Kevin Hart uit Amerika. De producties die hij maakt, kosten allemaal heel veel geld. Ook als hij reist naar verre plaatsen om filmpjes te maken. Vanaf dag één heeft hij zijn eigen zweet en geld in het pranken gestopt, omdat hij een doel voor ogen had. In Suriname is er nog geen filmfonds dat ideeën kan ondersteunen. Dit heeft voor veel tegenslagen gezorgd de afgelopen zes maanden. Dankzij enkele bedrijven krijgt hij op de een of andere manier financiële steun om zijn filmprogramma voort te zetten. Bedreigd – Pranks lopen soms uit de hand, vooral als je in een andere omgeving bent, waar de cultuur en gevoel voor humor heel anders liggen, Curaçao was er een van. Daar werd hij na het uithalen van een prank bedreigd en werd hem gezegd om het eiland niet meer te bezoeken. De komende periode mogen de prankliefhebbers in elk geval meer verwachten van Welles, want dan gaat hij richting Aruba.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249